1588579971 bitcoin halving stormgain1

Durant el convuls mes de juliol, en què els mercats s'han vist sacsejats pels rebrots de Covid, les tensions entre els EUA i la Xina i l'alentiment de la recuperació econòmica, un manyoc d'actius han brillat amb llum pròpia. A més de l'or i de l'euro, que han protagonitzat ral·lis que podrien ampliar-se a l'agost, el podi el corona la reina de les criptodivisas, el bitcoin, que ha avançat un 25%, ha superat amb folgança resistències i té tots els bitllets per acabar erigint-se com la gran inversió de l'estiu, si la volatilitat i la incertesa ho permeten.

Però abans que els inversors afavorissin la creació de Satoshi Nakamoto, la crisi del coronavirus va sacsejar, i molt, el mercat de les criptomonedes, amb el bitcoin i l'ethereum caient per sobre del 60 i 67% respectivament. “Els especuladors es van desfer de les seves posicions davant els moments de pànic que es veien en tots els actius”, comenta Diego Morín de IG Markets

No obstant això, la recuperació que han assolit totes dues divises de xifratge ha estat de les més espectaculars dins del món de les criptomonedes, amb la primera pujant més d'un 180% des dels mínims de març, i la segona un senyor 360%, “a causa de la forta especulació dels inversors institucionals”, comenta aquest analista.

Si bé el cap de setmana passat es va veure una correcció en aquests actius, els experts assenyalen que la carrera alcista aquesta vegada és diferent de les anteriors, ja que es cotitza sota la premissa d'una cobertura, en un mercat extremadament tumultuós, que ha vist el col·lapse més important des de la II Guerra Mundial. A més, es dóna la circumstància que a mitjan maig es va produir el 'halving', la retallada a la meitat en la recompensa de bloc minat, la qual cosa ocasiona escassetat en el bitcoin que, per se, ja n'eleva la demanda. Després de cada rebaixa de les noves unitats que es minen, arriba una explosió dels preus al cap d'uns mesos i aquesta vegada no seria diferent, asseguren els analistes.

"El volum negociat real a les diferents cases de borsa s'ha vist incrementat de manera significativa aquestes últimes setmanes. Això significa que existeix cert fonament entre alça de preus i entrada de fons", explica per la seva part Javier Molina, portaveu d'eToro a Espanya. "Una part d'aquests jugadors s'entén que són institucionals o professionals perquè es veu una adopció més sòlida i més consistència en el moviment", explica. Així mateix, aquest expert assenyala que "s'ha produït un augment de l'interès obert als mercats de derivats organitzats, tant el Chicago Mercantile Exchange (CME) com Bakkt, en sintonia amb el comentat anteriorment".

CAP ALS 15.000 I ELS 500 DÒLARS?

Així doncs després de la vacil·lació de tot 2020, el consens és que tocarà com a mínim els 15.000 dòlars. La cripto va arrencar l'any amb forts moviments del preu fins a març, des dels 7.000 dòlars fins a aconseguir la resistència principal dels 10.500 dòlars, nivell que va rebutjar. A mesura que es propagava la Covid-19 a la Xina, els inversors van començar a desprendre's de posicions i després d'expandir-se per Europa, la caiguda va ser brusca, marcant un mínim de 4.000 dòlars, suport clau per al Bitcoin.

“Finalment, la recuperació del preu i el posterior tancament per sobre dels 6.700 dòlars, va coincidir amb el trencament de la mitjana de 50 sessions, on va fer un suport i es va impulsar a la recerca dels 10.000 punts. Per tant, si el mercat continua respectant els 10.000 i 11.000 dòlars, és probable que intenti perforar la resistència dels 14.500 dòlars”, aventura Morín.

Respecte a l'ethereum, la situació s'assembla a la de l'anomenat ‘or digital’, amb una forta caiguda durant la propagació del coronavirus a nivell mundial. Per això, el preu va arribar a perforar el suport dels 115 dòlars, “encara que podem veure com el mercat va respectar fortament aquest nivell”, indica l'analista de IG Markets.

Així mateix, el mercat va començar a recuperar terreny a mesura que els bancs centrals van comunicar calma a les economies amb les injeccions de liquiditat, i “on l'ethereum es va fer fort, consolidant-se a la zona dels 140 dòlars, coincidint amb el tancament per sobre de la mitjana de 50 sessions”, prossegueix.

Finalment, durant el mes de juny, el mercat va estar bastant lateral, entre els 200 i 250 dòlars, i “no va ser fins al 22 de juliol quan el fort volum generat durant la sessió va donar impuls al preu, empenyent-lo més d'un 63% fins al dia d'avui. Per tant, haurem de vigilar que el mercat no perdi el nivell dels 300 dòlars, ja que de sostenir-lo, podries tenir un testatge en el nivell dels 460 dòlars”, assegura l'analista.

Noticias relacionadas

contador