le bitcoin de nouveau a plus de 60 000 dollars 20210423163403

El bitcoin ha aconseguit donar-se la volta aquest cap de setmana i revertir part de l'aguda correcció al voltant del 25% en la creació de Satoshi Nakamoto de la setmana passada, quan la reina de les 'criptos' va tocar mínims de més de set setmanes i, el que és més important, va trencar amb comoditat el nivell psicològic dels 50.000 dòlars. Aquest dilluns, l'auge és del 6% fins a acariciar els 53.000 dòlars, mentre el verd s'imposa amb ganes a la resta de les 'altcoins'. Destaquen les alces de més del 10% en l'ethereum, la binance coin i el ripple. No obstant això els experts avisen que persisteix "l'amenaça".

L'impuls comprador fa oïdes sordes a les notícies que han arribat el cap de setmana des de Turquia, on dos de les plataformes de compravenda d'actius digitals més importants del país han tancat deixant centenars de milers d'usuaris a l'estacada. És la conseqüència de la investigació d'aquests criptobròkers al país, abans que entri en vigor la prohibició del pagament de béns i serveis amb 'criptos'. Vebitcoin ha suspès les seves operacions durant els últims dies en un escàndol que se suma al de Thodex, el fundador del qual ha fugit a Albània.

No obstant això, "els inversors han deixat de banda aquestes preocupacions i els preus de les criptodivises han pujat", destaca Neil Wilson, analista de Markets.com. "No obstant això, l'amenaça encara no ha acabat", subratlla, "ja que la ruptura de 50.000 dòlars" és un gran problema i alguns operadors s'han tornat més ansiosos de vendre en els repunts". Dit això, "és important assenyalar que els preus del bitcoin estan immensament sobrevenuts segons l'Índex de Força Relativa", arrodoneix l'analista.

A més de l'anterior, el domini del bitcoin va caure breument per sota del 50% la setmana passada per primera vegada des de gener de 2018, enviant un fort senyal que estaven en augment altres altcoins d'aposta més especulativa.

L'ethereum, la segona criptodivisa més gran per capitalització de mercat, ha experimentat una gegantina pujada de preus aquest dilluns i està rondant el seu màxim històric. "No hi ha dubte que hi ha molt interès entre les institucions, ja que creuen que l'ethereum està massivament infravalorat", escriu Wilson en una nota per a clients.

Noticias relacionadas

contador