nasdaq coinbase
Alberto Sánchez

L'optimisme al mercat de les criptodivises, a un dia per al debut borsari de Coinbase, ha animat el bitcoin de tal manera que la creació de Satoshi Nakamoto ha arribat a un nou màxim històric per sobre dels 62.000 dòlars que ha seguit estirant fins a superar els 63.000 'bitllets verds'. El verd s'imposa en la majoria de les 'altcoins', amb l'ethereum a prop també del seu rècord als 2.200 dòlars d'aquest cap de setmana i la capitalització total està gairebé a la marca de 2,1 bilions.

La moneda digital puja més del 110% durant l'any 2021, després de tenir diferents oscil·lacions per tot l'enrenou d'Elon Musk i els seus polèmics tuits. Per si això fos poc, el bitcoin s'ha disparat avui més de 2000 dòlars en la vigília de la sortida a borsa de Coinbase, que farà la seva estrena demà, dimecres, al Nasdaq.

Analistes i experts coincideixen a assenyalar el debut de Coinbase, previst per al dimecres, com un catalitzador de la recent pujada del bitcoin i de les monedes digitals en general. Coinbase és rendible i ha reportat un fort creixement dels ingressos i això podria ajudar a validar encara més la compra i venda de 'criptos' com un negoci, assenyalen diferents fonts. Té 56 milions d'usuaris verificats, amb 1.800 milions de dòlars d'ingressos només al primer trimestre, i un valor que podria oscil·lar entre els 50.000 i els 100.000 milions de dòlars.

Es tracta d'una valoració extraordinària per a un intercanvi de qualsevol tipus. En comparació, l'Intercontinental Exchange, que gestiona la Borsa de Nova York, té una capitalització de mercat de 65.000 milions de dòlars, mentre que Nasdaq té una capitalització de mercat de 25.000 milions de dòlars.

"La cotització directa de Coinbase és una fita important per al sector de les monedes digitals. Permetrà als inversors obtenir exposició al negoci sense haver de posseir criptodivises reals", explica Carlos Domingo, director general de Securitize, una empresa de valors d'actius digitals.

El més remarcable és que aquest debut directament al Nasdaq està entusiasmant àmpliament la comunitat inversora, fora dels players habituals de les criptodivises, especialment gestors de fons cotitzats, segons explica CNBC.

"Coinbase deixarà la gent bocabadada", declara Matt Hougan, director d'inversions de Bitwise Asset Management, que va ser pionera en el primer fons d'índex de criptodivises. "Crec que obligarà les finances tradicionals a bregar amb el fenomenal creixement que està tenint el criptoespai".

"En estar gestionat activament, podem comprar-lo en el moment en què surti a borsa, i esperem que estigui a la nostra cartera", assenyala Christian Magoon d'Amplify.

Altres ETF tecnològics, en particular l'ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) de Cathie Wood, així com el Global X Fintech ETF (FINX), també seran probablement compradors, i això és només el principi. "Es veuran moltes més empreses d'ETF que presentin fons de tipus criptogràfic", ha dit Magoon.

Atès que la propietat de les monedes digitals per part de particulars i institucions és encara força baixa, molts creuen que la valoració de Coinbase animarà més entitats privades a sortir a borsa.

"Crec que veurem una febre de l'or per les accions de cripto a mesura que els inversors es donin compte de la rapidesa amb la qual estan creixent les empreses de" pics i pales "de l'ecosistema de cripto", va dir Hougan.

Noticias relacionadas

contador