bitcoin-crypto 20190103075213

El bitcoin ha seguit recuperant-se des dels mínims del dissabte, en 8.500 dòlars, i prem l'accelerador cap als 10.000 dòlars, nivells de preu en què cotitzava abans del ‘flash crash’ d'aquest cap de setmana i que va provocar una correcció del 15% en un obrir i tancar d'ulls. La creació de Satoshi Nakamoto puja més d'un 8% i s'accelera camí de la resistència que se situa en 10.500 dòlars, on l'anàlisi tècnica fixa la frontera d'un canvi de tendència.

Els operadors es mostren optimistes, ja que el bon to de la moneda es deixa notar després del ‘halving’ de la recompensa per cada bloc minat que es va completar l'11 de maig, poc després de les 21 hores (hora espanyola). Els experts no s'han cansat d'assenyalar que aquest esdeveniment suposarà un impuls per a la divisa criptogràfica que pot fer que superi el seu màxim de desembre de 2017, quan va conquerir els 20.000 dòlars. Algunes veus, no obstant això, demanen paciència, ja que els ral·lis s'han produït entre 12 i 18 mesos després de cadascuna d'aquestes reduccions a la meitat de les emissions de nous bitcoins.

Aquesta ha estat la tercera vegada que té lloc aquest procés pel qual es retalla a la meitat la recompensa per cada bloc validat del blockchain. L'esdeveniment succeeix cada quatre anys (210.000 blocs) i els dos anteriors van ser al 2012 i 2016. Abans del primer ‘halving’ els miners obtenien 50 monedes i, després, 25. La segona vegada es va produir al juliol de 2016 i la recompensa de va reduir fins a 12,5 nous bitcoins. Després de l'11 de maig de 2020, els miners -aquells que sustenten el blockchain amb el seu esforç computacional- obtenen 6,25 bitcoins cada vegada que resolen els problemes matemàtics d'un bloc.

Cada vegada que ha tingut lloc aquest fenomen, els preus han volat, fins a superar el seu màxim anterior entre 12 i 18 mesos després. Ara, molts analistes creuen que desencadenarà una onada de compres que pot aproximar el preu als màxims històrics de fa dos anys i mig, potser fins i tot superar-lo. “Amb cada carrera a l'alça, hi ha hagut un major interès en el bitcoin i en les criptomonedas com a classe d'actius, i amb això s'ha ampliat la base d'inversors”, argumenta Simon Peters, analista d'eToro. No obstant això, “fins que el preu no superi els 10.500 dòlars no hi ha res a fer”, insisteix José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

De fet, el comportament de la més operada de les monedes digitals ha desconcertat al mercat, que esperava un bombament de capitals abans de la retallada de noves emissions de monedes. Enlloc d'això, el cap de setmana el mercat va sofrir un esglai quan se'n van liquidar, de cop, més de 1.200 milions de diverses plataformes d'intercanvi, segons informen mitjans especialitzats. 368 milions van ser eliminats de Huobi; 285 milions de BitMEX; 282 milions d'OKEX; 281 milions de Binance; i 1,5 milions d'FTX.

Aquest col·lapse sobtat va fer-se notar en la notable recuperació de la criptomoneda des de l'enfonsament del Dijous Negre del 12 de març, quan es van eliminar 22.000 milions de capitalització del mercat de Bitcoin en 24 hores. Amb tot, els experts assenyalen que la setmana passada va ser en gran manera positiva per al bitcoin (excepte pel col·lapse del dissabte); en concret, el bitcoin va assolir la marca dels 10.000 dòlars unes quantes vegades, màxims no vists des de febrer.

Noticias relacionadas

contador