bitcoin verde subida portada

Ven el rumor, compra la notícia. El mercat de les criptomonedes es tenyeix de verd aquest dijous i deixa pujades d'entre el 5% i el 10% en 24 hores, després que la Reserva Federal dels EUA (Fed) anunciés que el seu ritme de pujades de tipus i enduriment monetari es mantindrà dins dels paràmetres descomptats pel mercat. Després que el banc central hagi descartat la possibilitat d'increments de taxes més grans del 0,5% i que l'orientació als mercats no hagi fet servir un llenguatge tan 'falcó' com alguns havien anticipat, les compres han entrat a Wall Street i els criptoactius, tant de la mà en recents mesos.

  • 62.376,94$
  • -1,71%

"El més important és que s'ha reduït considerablement la incertesa, que era una condició prèvia important perquè les accions pugessin", assenyala Stephen Innes, analista d'SPI Asset Management. “Els inversors semblen estar d'acord amb una cadència estable de 50 i 50 (punts bàsics) per a les dues properes reunions del FOMC (Comitè Obert de Política Monetària del banc central), després que Powell rebutgés la possibilitat d'una pujada de 75 punts bàsics”, afegeix.

“Com era d'esperar, l'impacte ha estat alcista gairebé immediatament per a les criptos, igual que després de la pujada del març. Podem tenir un altre escenari de ven “en el rumor compra a la notícia”, assenyalen els experts de Santiment. El preu del bitcoin (BTC) ha pujat un 5% a les últimes 24 hores i s'ha acostat als 40.000 dòlars.

D'altra banda, la ruptura de dijous i la formació d'espelmes mostren que la moneda digital ha superat la resistència de diverses setmanes. Si el bitcoin aconsegueix depassar els 40.000 dòlars, pot continuar pujant fins als 42.000 i 45.000 dòlars.

GUANYS A LES ALTCOINS

Pel que fa a la resta de valors digitals, l'ethereum (ETH) ha seguit a prop els moviments del BTC aquest any. Així, la segona criptodivisa més gran del món també ha pujat un 5% i actualment cotitza als 2.940 dòlars, amb els 3.000 dòlars a tir de pedra. Luna de Terra i XRP de Ripple també han pujat un 5%. A més, ETH està donant alguns senyals alcistes als gràfics tècnics.

Alguns dels moviments més forts a la llista de les deu principals criptomonedes els han protagonitzat la solana (SOL), el cardano (ADA) i l'avalanche (AVAX). La cotització de la solana ha pujat un 10% i actualment es canvia de mans al voltant dels 95 dòlars.

El cardano (ADA) i l'avalanche (AVAX) han fet un fort salt guanyant cadascun més del 13%. Encara queda per veure si es tracta d'un veritable canvi de tendència o només una ruptura momentània per ara.

Noticias relacionadas

contador