le bitcoin de nouveau a plus de 60 000 dollars 20211117181817

El mercat de les criptomonedes manté el to deprimit de les últimes jornades i encadena diverses sessions en què el conjunt dels valors digitals no aconsegueixen remuntar els seus recents declius. La capitalització total s'ubica al voltant dels 1,74 bilions de dòlars, amb els principals actius, el bitcoin i l'ethereum, a prop d'importants nivells de suport, mentre els experts indiquen que cal esperar més patiment si la Reserva Federal dels EUA (Fed) mostra el seu costat més falcó aquest dimecres.

  • 62.373,66$
  • -2,06%

Les darreres quatre sessions han suposat per al bitcoin una consolidació del seu aspecte negatiu a curt termini i la confirmació que els 40.000 dòlars són ara la resistència més important cal superar superar. "L'actiu digital està rondant a un suport important, ja que els inversors comencen a valorar un enduriment molt més agressiu de la Fed", comenta Edward Moya, analista d'Oanda.

L'anàlisi tècnica suggereix que la divisa criptogràfica més operada del món està lluitant per superar la barrera dels 38.800 dòlars, amb caigudes fins a mínims de prop de dos mesos a la franja dels 37.500 dòlars. Si el bitcoin persisteix en el seu afany baixista per sota del nivell de pivot dels 39.000 dòlars, podria caure significativament. Tot i això, hi ha esperances, ja que s'ha observat un clar moviment per sobre del nivell de retrocés del 23,6% de la caiguda clau des del màxim d'aproximadament els 40.350 dòlars fins al mínim dels 37.400 dòlars.

Tot i això, “la criptomoneda podria continuar baixant, si la volatilitat del mercat continua al maig”, comenta Moya. "El nivell dels 35.000 dòlars hauria de proporcionar un suport important per al bitcoin, però si la Reserva Federal decideix ser més agressiva a l'enduriment de la seva política, la caiguda podria dirigir-se a la regió dels 30.000 dòlars", comenta l'expert d'Oanda.

Dimecres, la Fed debatrà una pujada de tipus de 75 punts bàsics, però el més probable és que es decideixi per un increment del 0,5%. Igual d'important és la decisió de la Fed sobre l'inici de la reducció del balanç, en què podria posar un límit de 40.000 milions de dòlars mensuals als bons del Tresor i un objectiu de 25.000 milions als títols hipotecaris. “És possible que posin un límit més gran a la normalització del balanç i això podria suposar una sorpresa dels falcons que podria provocar la següent ronda de fortalesa del dòlar”.

El mercat ha descomptat un fort inici del cicle de pujades de tipus, però la gran pregunta és com d'agressius en seran amb l'ajust quantitatiu”, conclou Moya.

Noticias relacionadas

contador