le bitcoin de nouveau a plus de 60 000 dollars 20211117181817

El bitcoin ha aconseguit una nova fita aquest dilluns, quan s'ha conegut que el 90% del subministrament total de la criptodivisa ja està minat. Atenent les estimacions d'activitat de la xarxa i els calendaris de reducció (halving), s'espera que el subministrament restant sigui minat fins al febrer del 2140.

Aquest èxit s'ha aconseguit un any i mig després de l'última reducció a la meitat de la recompensa per bloc minat i gairebé dotze anys des que es van encunyar els primers bitcoins el 9 de gener de 2009. Segons apunta Cointelegraph, es prolongarà 119 anys més per completar el procés de mineria de bitcoin pel fet que el ritme de producció es redueix a la meitat cada quatre anys en una execució predeterminada del protocol.

Atès que només es creen nous bitcoins com a recompensa per als miners que verifiquen nous blocs, la reducció a la meitat assegura que es produeixin menys bitcoins a mesura que augmenta l'oferta total en circulació. Des del maig del 2020, els miners han guanyat 6,25 bitcoin per cada nou bloc verificat. Aquesta taxa es reduirà a 3,125 bitcoins per bloc en la propera reducció a la meitat el 2024.

Les dades actuals mostren que els bitcoins en circulació han arribat als 18.899 milions. S'estima que s'han "perdut" 3,7 milions, basant-se en l'anàlisi de l'activitat de les direccions, per raons que van des de la pèrdua de les claus privades fins a la mort.

El creador de bitcoin, Satoshi Nakamoto, té un milió de bitcoins més, una quantitat que no s'ha tocat des que la persona pseudònima va minar la quantitat els primers dies de la xarxa.

Bitcoin té un límit de 21 milions de monedes establert pel seu creador anònim Satoshi Nakamoto. Aquesta limitació està escrita al codi font de bitcoin i és aplicada pels nodes de la xarxa. El límit és fonamental per a la proposta de valor com a moneda i eina d'inversió.

Noticias relacionadas

contador