primer plano bitcoin portada

El bitcoin manté el seu to negatiu aquest dimecres després d'encadenar dues jornades de caigudes que han vist a l'actiu digital acostar-se a la part baixa del seu rang de cotització, en 30.000 dòlars, després de l'informe d'inflació dels EUA que va mostrar com els preus al consum es van elevar al seu màxim de tretze anys. Amb tot, els compradors han tornat a aprofitar les caigudes per a comprar la més operada de les divises digitals i el preu ha caigut fins a 31.000 dòlars, per a recuperar-se després fins a 32.000. El ethereum encara ha sofert un declivi major i es canvia de mans per sota de 1.900 dòlars i la capitalització total a penes supera 1,3 bilions de dòlars.

  • 62.289,21$
  • -2,52%

L'aversió als actius de risc ha pesat sobre els inversors en monedes digitals i ni tan sols els rumors que Apple ha comprat més de 2.000 milions de dòlars en bitcoins han animat el preu. La falta d'una font creïble va fer que el repunt provocat per aquestes notícies s'esvaís i van acabar per imposar-se les vendes.

La major criptodivisa és vista per molts inversors en actius digitals com una cobertura contra la inflació, per la qual cosa la reacció del preu va fer que els analistes es quedessin desconcertats. "Resulta interessant que, mentre la inflació de l'IPC ha pujat del +1,4% anual al gener al 5,4% al juny, el bitcoin s'hagi reduït essencialment a la meitat", va tuitar Liz Ann Sonders, estratega cap d'inversions de Charles Schwab.

“El bitcoin ja no es comporta com una cobertura contra la inflació”, comenta Edward Moya, analista de Oanda, “i continuarà pesant sobre les expectatives de majors rendiments”. “Tanmateix, es pot argumentar que això serà transitori i, donat l'aplanament de la corba del Tresor dels EUA, el xoc provocat per la inflació podria no ser un catalitzador prou fort com per a trencar el rang de negociació recent de la criptomoneda”. “El nivell de 30.000 dòlars encara hauria de mantenir-se per al bitcoin”.

Si s'observa el panorama macroeconòmic general, l'evolució del preu del bitcoin es posa en perspectiva: els preus del bitcoin es van quadruplicar l'any passat quan la Reserva Federal dels Estats Units va injectar bilions de dòlars recentment impresos en els mercats financers, gairebé duplicant en un any la quantitat de diners que havia creat en els 107 anys anteriors.

Però la reacció del mercat del bitcoin a una inflació major de l'esperat també podria reflectir la naturalesa dels mercats financers, on la publicacions macro importen molt menys que el que la Reserva Federal podria fer en resposta a ells. En aquest cas, molts economistes diuen que el ritme de la inflació encara sembla ser "transitori", com ha dit el president de la Fed, Jerome Powell. Amb tot, s'espera que el major banc central del món redueixi els seus estímuls com tard a partir de setembre.

Noticias relacionadas

contador