imagen1 bitcoin min

Els últims cops de cua del ral·li de les borses han acabat pujant el bitcoin (BTC), que ha deixat màxims als gairebé 32.000 dòlars aquest dilluns, segons dades de CoinMarketCap, preus no vists des d'abans de la debacle de Terra i l'enfonsament de l'UST i el LUNA. L'anàlisi tècnica indica que ha de superar aquest nivell de preus amb comoditat per continuar amb les alces fins, almenys, als 35.000 dòlars.

  • 63.120,78$
  • -1,95%

La reina de les criptos va pujar més d'un 9% dilluns a última hora, ja que els alcistes van empènyer el preu després d'una bona ruptura a primera hora del dia.

El preu de BTC es va acostar a màxims intradia per sobre dels 32.000 dòlars (el BTC/USD va assolir màxims de 32.195,68 dòlars a Bitstamp) i amb el preu actual als 31.600 dòlars (més d'un 7,3% de pujada a les últimes 24 hores), la criptodivisa insígnia està en la seva millor marca de les darreres tres setmanes. Pel que fa a la resta del mercat, l'ethereum puja fins a gairebé 2.000 dòlars després de deixar un màxim per sobre d'aquest nivell de preus dilluns. La capitalització total supera els 1,3 bilions de dòlars.

Un tancament diari per sobre dels 30.000 dòlars significa que el BTC podria continuar provant els nivells de resistència vists a principis de maig.

El ral·li de la criptodivisa més important segueix al tancament de la setmana passada als 29.600 dòlars, la novena setmana consecutiva baixista. Tot i això, després de repuntar al costat de la renda variable nord-americana, que també va trencar una ratxa de vuit setmanes de pèrdues, el BTC va continuar a l'alça després d'un cap de setmana durant el qual va mantenir el suport dels 29.000 dòlars.

Segons dades de CoinGecko, el bitcoin/dòlar és ara positiu en gairebé un 5% a la setmana i un 1,5% a les darreres dues setmanes.

Mentre que el mercat està atent als senyals de fortalesa, l'analista de criptomonedes Michael van de Poppe diu que una ruptura per sobre dels 31.100 dòlars obre el camí a posar a prova la resistència dels 32.800 dòlars. Això posaria el bitcoin a nivells de preu vistos per última vegada a principis de maig, quan un mercat en caiguda va veure el bitcoin desplomar-se des de màxims propers als 40.000 dòlars fins a assolir mínims de 26.600 dòlars.

De fet, “per dalt i per pensar en alces sostenibles, cal superar els 35.000 dòlars per intentar atacar els 40.000 dòlars”, indica Javier Molina, analista d'eToro.

Noticias relacionadas

contador