dl chinese yuan renminbi cny peoples republic of china currency prc peoples bank of china prc cash money pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

El govern xinès reparteix criptomonedes estatals de manera gratuïta amb l'objectiu d'impulsar la despesa i revitalitzar una economia colpejada per la Covid-19.

La Nova Àrea de Xiong'an va distribuir 50 milions de la criptomoneda estatal (e-CNY) amb l'objectiu de reconstruir i impulsar la seva economia, mentre que la ciutat de Shenzhen planeja llançar 30 milions de iuans digitals amb el mateix objectiu.

El districte de Nansha, a Guangzhou, va acordar que enviaria 10 milions de iuans en paquets vermells als sectors de restauració i comerç, fent aquesta donació a través d'una tradició típica Xina.

La moneda es pot gastar en més de 15.000 terminals comercials de l'aplicació, però hi ha plans per prohibir-ne l'ús als Estats Units.

Un projecte de llei presentat recentment al Senat dels Estats Units pretén impedir que les aplicacions permetin la seva integració si es venen a través de les botigues d'aplicacions. L'App Store i Google Play, per exemple, haurien de prohibir aplicacions com ara WeChat.

"El Partit Comunista Xinès utilitzarà la seva moneda digital per controlar i espiar qualsevol que la faci servir", va expressar el senador Cotton. "No podem donar a la Xina aquesta oportunitat, els Estats Units hauria de rebutjar l'intent de la Xina de soscavar la nostra economia en el nivell més bàsic".

L'ambaixada xinesa a Washington va al·legar "Un altre exemple dels Estats Units intimidant gratuïtament empreses estrangeres abusant del poder de l'Estat amb l'insostenible argument de la seguretat nacional".

Noticias relacionadas

contador