criptomonedas euro digital bitcoin
Alberto Sánchez

S'han intensificat els esforços per part del govern indi de proporcionar la tan necessària claredat sobre les criptomonedes. L'objectiu del document és proporcionar un marc de regulació i un consens global relatiu a les criptodivises que fins ara no s'havia aconseguit.

Després de mesos de consulta amb les parts interessades nacionals i estrangeres i organitzacions com l'FMI i el Banc Mundial, l'Índia és a les darreres etapes de la finalització d'un document de consulta sobre criptodivises. Segons el secretari d'assumptes econòmics Ajay Seth, el govern està “bastant preparat”.

Mentre es dirigia als periodistes en un esdeveniment, Seth va descriure la necessitat d'arribar a un consens global sobre les criptodivises i va afegir que l'Índia miraria les regulacions implementades a altres països abans de decidir com regularia la indústria.

“En primer lloc, el nostre document de consulta està força llest i hem aprofundit i consultat no només les parts interessades institucionals nacionals, sinó també el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional. Així que esperem estar aviat en condicions de finalitzar el nostre document de consulta”, va expressar el secretari d'assumptes econòmics.

Encara que hagi sorgit un document de consulta i regulació de 'criptos' el govern indi és conegut per mantenir una postura regressiva de "cadena de blocs, no bitcoin", cosa que ha obligat moltes empreses de criptomonedes a traslladar-se a una jurisdicció amb regulacions més amigables.

Segons les noves normes, els beneficis de les criptomonedes estan subjectes a un impost del 30%. D'altra banda, no hi ha cap disposició per compensar les pèrdues.

contador