criptomonedas euro digital bitcoin
Alberto Sánchez

El Banc Central Europeu (BCE) utilitzarà una versió majorista del CBDC digital en euros per a la liquidació de valors. També ha anunciat recentment que està treballant amb empreses externes per crear prototips d'interfícies d'usuari.

Com es va revelar en un discurs recent, el Banc Central Europeu (BCE) utilitzarà l'euro digital per a fins majoristes. Fabio Panetta, membre del Comitè Executiu del BCE, va fer aquestes declaracions al Simposi sobre Pagaments i liquidació de valors a Europa - avui i demà, celebrat el 26 de setembre.

Pel que fa a l'ús de les monedes digitals dels bancs centrals (CBDC) per a ús majorista, Panetta va dir que sovint hi ha certa confusió. Ha assenyalat que les CBDC d'ús majorista "existeix des de fa dècades" i que "han proporcionat infraestructures digitals eficients per a la liquidació de transaccions entre bancs en diners del banc central".

El BCE treballarà amb empreses externes per començar a crear prototips d'interfícies d'usuari per a l'euro digital. El banc va dir a mitjans de setembre que estava treballant amb cinc empreses per desenvolupar possibles interfícies d'usuari per a la moneda.

Noticias relacionadas

contador