fila monedas bitcoin

El ral·li del bitcoin del mes d'octubre ha perdut força després que la moneda digital s'hagi apropat a la barrera psicològica dels 60.000 dòlars i cau gairebé un 4,5% aquest dimecres. No obstant això, amb màxims recents gairebé als 58.000 dòlars, segons CoinMarketCap, i mantenint-se en preus no vistos des de maig, els experts mantenen la seva visió optimista que arribarà als màxims històrics de mitjans d'abril més aviat que tard.

"A més llarg termini, sembla que hi ha molt suport darrere del ral·li del bitcoin que pot apuntar a nous màxims històrics en un futur no molt llunyà", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. Les raons que el consens de mercat considera que estan apuntalant els preus no han perdut el seu llustre. "Durant les últimes setmanes, les mesures reguladores contra el sector digital han disminuït, tant als Estats Units com a la Xina", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade.

A més, "l'optimisme també va en augment, ja que s'espera que la Comissió del Mercat de Valors dels EUA doni el seu consentiment a un fons cotitzat en borsa del bitcoin. De la mateixa manera, els inversors també anticipen que l'ETF de futurs de bitcoin podria estar a l'horitzó després que el president de la SEC, Gary Gensler, insinués que estava obert a un fons centrat exclusivament en els criptoderivats", recorda l'expert.

No obstant això, altres indicis criden a la prudència pel que fa a la longevitat del ral·li, ja que el mercat ha entrat en un fort nivell de sobrecompra. L'índex de por i cobdícia del bitcoin, que va entrar en territori de "cobdícia extrema" la setmana passada està al nivell més alt des de principis de setembre, quan va precedir una forta venda del bitcoin, assenyalen des de CoinDesk. Així mateix, els analistes també culpen el renovat atac del CEO de JP Morgan, Jamie Dimon, que el sentiment s'hagi agrejat durant les últimes hores. "Personalment, crec que no té valor", va afirmar dilluns en declaracions a la CNBC Dimon.

En quan a les altocins, l'ethereum segueix per sobre dels 3.500 dòlars, mentre destaquen les pujades del 13% en la binance coin, després de l'anunci de Binance, la major borsa de monedes digitals del món, que ha llançat un fons de 1.000 milions de dòlars en suport de la cadena de blocs Binance Smart Chain, amb l'objectiu d'ajudar a accelerar l'adopció dels actius digitals i la tecnologia de cadena de blocs. La capitalització total supera els 2,3 bilions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador