fila monedas bitcoin

El bitcoin ha tornat a repetir aquest dilluns el màxim als 49.500 dòlars que ja va tocar el diumenge, un comportament del preu que genera molt bones sensacions al mercat i que promet més pujades. Els alcistes s'han fixat com a objectiu els 50.000 dòlars, on hi ha la "prova de foc" per al criptoactiu, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda, i la superació enviarà "una onada d'optimisme al mercat". De moment, l'auge de l'última setmana és del 15%, mentre els operadors semblen estar sortint de les seves posicions curtes.

  • 66.267,44$
  • 6,08%

Les ruptures tècniques realitzades per algunes monedes digitals la setmana passada van provocar una "cobertura massiva" d'aquestes posicions segons un informe de FundStrat. Les ruptures es produeixen quan la demanda d'un actiu supera l'oferta, cosa que fa que el preu pugi per sobre d'un determinat nivell de resistència. En el cas del bitcoin, el recent nivell de ruptura al voltant dels 46.000 dòlars suggereix que els operadors estan començant a sortir de les posicions curtes.

"El meu cicle compost mostra que el bitcoin té una tendència alcista fins a finals de novembre/desembre abans d'arribar a un màxim", va escriure Mark Newton, director gerent i cap d'estratègia tècnica de FundStrat, en un butlletí de notícies la setmana passada. "El cicle setmanal actual mostra el potencial de debilitat fins a la primavera de 2022 abans del pròxim ral·li important", va escriure Newton. "Per tant, aquest ral·li actual podria resultar ser de naturalesa tàctica abans que la consolidació s'estableixi i el ral·li més gran podria començar al proper any".

FundStrat té un objectiu inicial de pujada del BTC al voltant dels 52.000 dòlars.

El renovat impuls que està rebent el mercat també ajuda a pujar els preus de les altcoins de gran i petita capitalització, amb alces per a pràcticament tots els tokens del 'top 10' de més valor, llevat la SOL, la criptodivisa de Solana, que deixa caigudes. L'acumulat supera els 2,15 bilions de dòlars.

Malgrat aquest sentiment positiu, els inversors semblen estar esperant un catalitzador que permeti als alcistes empènyer el preu fins als màxims històrics als 65.000 dòlars del mes d'abril, objectiu de les pujades. "Tot suggereix que el bitcoin ha posat rumb cap als màxims de setembre a la zona dels 53.000 dòlars. No cal dir que per damunt tindria el camí lliure fins als màxims anuals i històrics", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

L'excusa que li falta al criptoactiu per assolir aquestes cotes podria arribar de la mà de la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC), de qual s'espera que aprovi un producte cotitzat en borsa (ETF) de bitcoin, cosa que podria ocórrer en qüestió de setmanes. Tot i que el president de l'organisme, Gary Gensler, va reiterar la setmana passada la seva preferència per un ETF de bitcoin recolzat per futurs (en lloc d'un ETF al comptat amb bitcoin físic), alguns analistes preveuen que l'aprovació del regulador podria desencadenar un repunt de les monedes digitals a finals d'any.

De moment, les notícies que arriben de l'organisme són que ha ampliat el termini de quatre fons cotitzats del bitcoin 45 dies, al·legant la necessitat de temps addicional per decidir si s'accepten les sol·licituds 19b-4. Es tracta de les propostes de Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust i Kryptoin Bitcoin ETF, els veredictes de les quals han estat reprogramats per al 21 de novembre, 8 de desembre, 11 de desembre i 24 de desembre, respectivament.

Els analistes de Bloomberg ETF van predir recentment que la SEC podria aprovar un fons cotitzat del bitcoin a finals d'octubre, destacant l'ETF de futurs de Bitcoin de ProShares com el candidat més probable. També van aconsellar que la institució reguladora hauria de "permetre'n diversos alhora per evitar repartir l'avantatge del primer".

Noticias relacionadas

contador