ep archivo   logos de bit2me y axie infinity
BIT2ME - Archivo

Binance ha aconseguit recuperar 5,8 milions de dòlars en fons relacionats amb l'hackeig d'Axie Infinity, segons ha confirmat el CEO de la borsa de criptomonedes, Changpeng Zhao, a Twitter.

Changpeng ha revelat que el grup de pirates informàtics de Corea del Nord, que es creu que és responsable de l'atac audaç, havia començat a moure els fons robats aquest divendres. Part de les criptos sostretes van acabar arribant a Binance, i es van repartir entre 86 comptes diferents.

L'atac es va dirigir a la xarxa Ronin, la cadena de blocs que impulsa el popular joc Axie infinity que utilitza el model 'play to earn'. Segons les cotitzacions del mercat en aquell moment, es tracta del major hackeig de criptomonedes del qual es té constància, amb més de 625 milions de dòlars desapareguts.

Sembla que els pirates informàtics poden haver esperat una mica per moure els fons amb l'esperança que l'interès es redueixi. Però la traçabilitat que ofereix la cadena de blocs, juntament amb la vigilància de les principals borses, implica que aconseguir una sortida cap als diners fiduciaris no és fàcil.

Corea del Nord ha estat acusada d'apuntar deliberadament les empreses de criptografia en un intent d'evadir les sancions econòmiques imposades per Occident. Les Nacions Unides han expressat anteriorment el temor que els fons robats s'utilitzen per finançar el programa il·lícit d'armes nuclears de l'Estat.

Noticias relacionadas

contador