millerbill670

El cèlebre inversor Bill Miller ha assegurat que és “sorprenent” que el bitcoin (BTC) no hagi caigut encara més després del col·lapse d'FTX i ha destacat que repuntarà notablement des dels seus nivells actuals quan la Reserva Federal (Fed) executi el seu pivot a la política monetària.

“Em sorprèn que el bitcoin no estigui a la meitat del preu actual atesa la implosió d'FTX. La gent ha fugit de l'espai, de manera que el fet que encara estigui aguantant els 17.000 dòlars és força notable. Però la inflació està sent atacada i els tipus reals pugen ràpidament. Espero que el bitcoin ho faci bé quan la Reserva Federal comenci a pivotar”, ha destacat en una entrevista concedida a Barrons.

Miller ha reconegut que posseeix personalment bitcoin, igual que el seu fons, que també compta amb accions de Coinbase i Silvergate, dels quals ha destacat la seva “transparència” en un moment “controvertit” a causa de la crisi de confiança que travessa el sector.

Així mateix, aquest expert ha assenyalat que el bitcoin és molt diferent de totes les 'criptos', "que es poden agrupar dins de la categoria d'inversió de risc", mentre que la criptomoneda reina la considera un "dipòsit de valor potencial com l'or digital”. “La majoria de les criptomonedes, com la majoria de les inversions de risc, fracassaran. Però mai no he sentit un bon argument per no invertir almenys l'1% del seu patrimoni net en bitcoin. Qualsevol es pot permetre perdre un 1%”, ha subratllat.

“En el mínim de mercat del 2020, el BTC costava 5.800 dòlars. Ara val uns 17.000 dòlars. Des de llavors, el mercat ha pujat un 70% i el bitcoin, un 190%. Si algú té un horitzó temporal de més d'un any, ho hauria de fer força bé en bitcoin. No en diria una inversió. En diria una especulació, però jo en diria una especulació sòlida”, ha afegit.

De cara a l'any que ve, inversors com Mark Mobius o els estrategs de JP Morgan i Standard Chartered pronostiquen dures caigudes per al bitcoin, que actualment ha perdut més d'un 60% des del començament del 2022. Al costat contrari de la balança, Tim Draper creu que la criptomoneda reina arribarà als 250.000 dòlars l'any que ve, més d'un 1.000% del nivell actual.

Noticias relacionadas

contador