bitcoin 2007769 1920 2 1024x719

L'anticipació és clau per triomfar al mercat de renda variable. Els inversors busquen anar un pas per davant del comportament dels valors fixant-se en indicadors com les dades macro o la pròpia anàlisi tècnica. Un estudi de la companyia d'anàlisi de cadena de blocs Delphi Digital mostra que el bitcoin podria ser un senyal fiable per saber cap a on es dirigeixen les accions.

"La història mostra que, de mitjana, el bitcoin ha tocat sostre al voltant de 48 dies i ha tocat fons al voltant de 10 dies abans que l'S&P 500", assenyalen els estrategs de Delphi en un avanç del 2023 enviat als clients dimecres. "Durant els últims cinc anys, tots els grans retrocessos de preus a BTC han precedit els dels principals índexs borsaris", afegeixen.

En aquest sentit, el bitcoin va assolir un màxim de 69.000 dòlars l'11 de novembre del 2021, és a dir, 55 dies abans que l'S&P 500 toqués sostre als 4.818 punts el 4 de gener. El màxim de l'índex a principis del 2018 es va produir 42 dies després que el recorregut alcista del BTC arribés al final a prop dels 20.000 dòlars.

Així mateix, la criptodivisa va tocar fons 11 dies i vuit dies abans que l'S&P 500, el 23 de març del 2020 i el 24 de desembre del 2018, respectivament.

delphidigital

Les dades reflecteixen el valor especulatiu que la criptomoneda reina i els actius digitals en general han consolidat entre els inversors, ja que les consideren una inversió molt més arriscada que les accions.

Mentre que els fonaments de les empreses i els factors macroeconòmics repercuteixen directament en el comportament de les accions, el mercat de les criptomones encara no ha desenvolupat vincles sòlids amb l'economia mundial. “Els mercats de criptomonedes segueixen sent massa petits i aïllats per provocar un contagi als mercats financers”, explicaven els experts de Citi després de la caiguda de FTX.

"El mercat de criptomonedes és una de les apostes més pures a l'expansió de la liquiditat mundial i a l'enviliment de la moneda. No només està influït per factors macroeconòmics, sinó que quan canvien les condicions del mercat sol ser el primer a reaccionar", afirmen els estrategs de Delphi, que subratllen la seva estreta vinculació amb el dòlar i amb la inflació nord-americana, dos valors molt rellevants per a la política monetària de la Fed.

De cara a l'any que ve, inversors com Mark Mobius o els estrategs de JP Morgan i Standard Chartered pronostiquen dures caigudes per al bitcoin, que actualment ha perdut més d'un 60% des del començament del 2022. Al costat contrari de la balança, Tim Draper creu que la criptomoneda reina arribarà als 250.000 dòlars l'any que ve, més d'un 1.000% del nivell actual.

Noticias relacionadas

contador