bitcoin, 1200, dolar
Alesia Kozik (Pexels).

Les criptomonedes reboten lleugerament aquest dijous. El bitcoin (BTC) només avança unes dècimes i es manté als 16.800 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta al voltant d'un 0,3% i sembla consolidar els 1.200 dòlars. Durant els darrers set dies, les dues principals criptomonedes han perdut al voltant d'un 4,8% i un 5,7%, respectivament.

"El bitcoin no està rebent un gran impuls del positiu ambient de risc que es respira a Wall Street", assenyala Edward Moya, analista sènior d'Oanda. Aquest expert assenyala que, malgrat que els mercats semblen haver donat senyals en l'última jornada que podria produir-se el tradicional ral·li de Nadal, la criptomoneda reina se segueix “trontollant” a causa de les últimes novetats respecte al cas de fallida d'FTX.

Per una banda, Gary Wang, cofundador del malaguanyat 'exchange', i Caroline Ellison, antiga CEO del braç inversor Alameda Research, s'han declarat culpables de tots els càrrecs presentats per la Comissió de Borsa i Valors (SEC) i la Comissió de Negociació de Futurs de Productes Bàsics (CFTC). De l'altra, la nova cúpula directiva d'FTX diu que ha aconseguit localitzar 1.000 milions de dòlars en actius.

"Els preus del bitcoin són molt sensibles, i molts operadors estan preocupats per l'actual patró de consolidació que està tenint lloc per al BTC", indica Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade. Segons aquest expert, això és perquè “el preu del bitcoin no ha pogut superar recentment la resistència de 18.000, un nivell immediatament inferior a la resistència de 20.000 dòlars”.

"Ara, el fet que el preu continuï consolidant-se a prop de la marca de preu de 16.500 dòlars, fa que els operadors creguin que hi ha més possibilitats d'un moviment que podria empènyer el preu fins i tot més per sota dels 15.000 dòlars", alerta.

Paral·lelament, ressonen encara els ressons de les paraules del governador del Banc de la Reserva de l'Índia (RBI), Shaktikanta Das, que va assegurar en una compareixença pública que la propera crisi financera mundial serà provocada per les criptomonedes i actius digitals privats, estiguin o no regulats. “Recordeu les meves paraules: la propera crisi financera vindrà per les criptodivises privades. Després de l'episodi d'FTX crec que no cal dir res més sobre les criptos, ha subratllat al BFSI Insight Summit 2022 organitzat per Business Standard.

A la resta del mercat, guanys generalitzats. Ripple (XRP) i dogecoin (DOGE) repunten per sobre de l'1%, mentre que el cardano (ADA) avança un 0,2% i polygon (MATIC) cotitza pla. El tron (TRX), litecoin (LTC) i la solana (SOL) repunten un 1%, 2% i 0,7%, respectivament. Al costat contrari de la balança, polkadot (DOT) cedeix un 0,8% i augmenta la pèrdua setmanal al 14%.

Noticias relacionadas

contador