cardano1

L'actualització Vasil de Cardano ja és una realitat en una de les principals cadenes de blocs per capitalització de mercat, després que s'hagin complert els requisits per a aquest desenvolupament. L'anomenada bifurcació dura (hard fork) tindrà un impacte significatiu en les tarifes de transacció de la xarxa i les recompenses de mineria, i també afectarà la velocitat de les transaccions, alhora que millorarà l'escalabilitat de les aplicacions descentralitzades (DApp). L'ADA, el criptovalor d'aquesta xarxa retalla els avenços que han arribat a pujar gairebé un 6% en 24 hores i cotitza al voltant dels 0,46 dòlars.

Aquesta actualització, que s'ha endarrerit tres mesos, ja que inicialment estava prevista pel 22 de juny, és una fita crucial al full de ruta de Cardano i permetrà a la xarxa avançar en els seus plans de convertir-se en una plataforma de contractes intel·ligents líder.

Pel que fa als tres indicadors de massa crítica que s'havien de complir, 39 plataformes de compravenda de criptomonedes han fet pública la seva preparació per a la hard fork, amb l'excepció de Coinbase que estaria "en procés"; així mateix, més del 98% dels blocs de la xarxa principal estan sent creats pels nodes actualitzats, mentre que les principals aplicacions descentralitzades (DApps) de la cadena de blocs també han confirmat la preparació.

La Fundació Cardano ha expressat la seva emoció per l'execució d'aquesta esperada actualització mitjançant un apunt a Twitter.

Altres aspectes importants d'aquesta actualització, que porta el nom del mort Vasil St Dabov, un valuós membre de la comunitat de Cardano, són els següents, segons mitjans especialitzats:

- Per validar les transaccions i protegir la xarxa dels atacs de denegació de servei (DoS), els validadors reben una recompensa de les tarifes de les transaccions que processen.

- Per resoldre aquests problemes, Cardano pretén integrar Hydra, una solució de capa 2, que executarà les transaccions fora de la cadena. Oferirà tarifes de transacció més baixes en comparació amb la xarxa principal, cosa que ajudarà la xarxa a ser veritablement descentralitzada, a reduir la latència i a augmentar les transaccions per segon.

- Charles Hoskinson, creador de Cardano i cofundador d'Ethereum, ha aconsellat a la comunitat que passi a Daedalus 5, la versió més recent del moneder, que compta amb importants correccions d'errors.

Noticias relacionadas

contador