chinacbbolsa11

Sessió de pujades en Àsia aquest dijous, amb l'excepció de les borses xineses, amb els inversors reaccionant a la dada d'inflació de les fàbriques xineses, que ha marcat un rècord històric al setembre.

Les accions de la Xina continental han tancat lleugerament a la baixa. L'índex compost de Xangai ha baixat un 0,1%, fins als 3.558,28 punts, mentre que el de Shenzhen ha baixat lleugerament, fins als 14.341,38 punts.

La inflació dels productors va augmentar al setembre, segons les dades oficials de dijous. L'índex de preus a la producció de setembre es va disparar un 10,7% en comparació amb l'any anterior, lleugerament per sobre de les expectatives d'un sondeig de Reuters d'un augment del 10,5%. L'índex de preus del consum de la Xina també va pujar un 0,7% al setembre en comparació amb l'any anterior. Aquesta xifra va ser lleugerament inferior a l'augment del 0,9% interanual previst en un sondeig de Reuters.

En altres llocs, el Nikkei 225 del Japó ha avançat un 1,46% i ha tancat als 28.550,93, mentre que l'índex Topix ha pujat un 0,67% i ha acabat la jornada als 1.986,97. El Kospi de Corea del Sud ha tancat un 1,5% més alt, als 2.988,64.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,54% al dia, fins als 7.311,70 punts i ha trencat amb una ratxa de caigudes.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,52% al l'alça.

Els mercats de Hong Kong han romàs tancats dijous per festiu.

SINGAPUR ENDUREIX LA SEVA POLÍTICA MONETÀRIA

Aquesta matinada també ha estat notícia que el banc central de Singapur ha endurit per sorpresa la seva política monetària aquest dijous, ja que l'economia va créixer un 6,5% al tercer trimestre en comparació amb l'any anterior. L'Autoritat Monetària de Singapur (MAS per les seves sigles en anglès) ha elevat el marge d'apreciació del tipus de canvi efectiu nominal del dòlar de Singapur o S$NEER des de l'anterior taxa d'apreciació del 0% anual.

Singapur no utilitza els tipus d'interès per a la política monetària, sinó el mecanisme de l'S$NEER, i el pas fet significa que la moneda pot apreciar-se enfront d'una cistella de monedes dins d'una banda de preus no revelada. L'amplada de la banda i el nivell en què se centra no han variat, ha dit el banc central en la seva declaració semestral de política monetària. "Això representa un lleuger enduriment de la política monetària", explica Jeffrey Halley, analista d'Oanda, sota l'argument de la "inflació transitòria".

Noticias relacionadas

contador