ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

El creixement de les exportacions xineses es va accelerar inesperadament al setembre, ja que l'encara sòlida demanda mundial va compensar algunes de les pressions sobre les fàbriques derivades de l'escassetat d'energia, els colls d'ampolla en el subministrament i el ressorgiment dels casos nacionals de la COVID -19.

La segona economia mundial ha protagonitzat un impressionant repunt després de la pandèmia, però hi ha indicis que la recuperació està perdent força. Problemes, com la caiguda de l'activitat de les fàbriques, la persistent debilitat del consum i l'alentiment del sector immobiliari han enfosquit les perspectives econòmiques de la Xina.

Els enviaments a l'exterior al setembre van augmentar un 28,1% respecte a l'any anterior, enfront d'un 25,6% de l'agost. Els analistes enquestats per Reuters havien previst que el creixement es reduís al 21%.

Les importacions xineses de setembre van augmentar un 17,6%, per sota de l'augment del 20% previst en una enquesta de Reuters i del creixement del 33,1% del mes anterior.

CNBC destaca, d'altra banda, que el superàvit comercial de la Xina amb els Estats Units va aconseguir un rècord mensual de 42.000 milions de dòlars: les exportacions van augmentar un 30% respecte a l'any anterior, mentre que les importacions van créixer una mica menys del 17%. Els Estats Units va seguir sent el major soci comercial de la Xina en un sol país.

Noticias relacionadas

contador