la-chine-laisse-le-yuan-enfoncer-le-seuil-de-7-pour-un-dollar

Pujades del dòlar aquest dimecres, especialment contra el iuan, que ha tocat un mínim de vuit mesos, enmig de les creixents preocupacions sobre la resposta dels EUA a la nova legislació sobre seguretat a la ciutat autònoma d'Hong Kong, que pretén aprovar Pequín. El nou paquet legislatiu inclou mesures com criminalitzar els insults a l'himne xinès, que van despertar els temors mundials que les llibertats que ajuden la ciutat a prosperar com una interfície entre la Xina i Occident podrien erosionar-se.

El president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat, en declaracions als periodistes de la Casa Blanca, que els EUA estan disposats a emprendre accions "molt interessants" envers la Xina cap a finals de setmana en relació amb Hong Kong. A conseqüència, la divisa xinesa ha marcat el seu pitjor canvi des de setembre de l'any passat, i ha arribat a canviar de mans a 7,16 iuans per dòlar.

L'euro va mantenir guanys enfront del dòlar i la lliura, però s'enfronta a una prova molt dura a l'espera que la Comissió Europea publiqui detalls d'un fons de recuperació per al bloc comunitari, després de la pandèmia, aquest dimecres.

Els mercats financers s'han vist atrapats en un estira-i-arronsa entre l'optimisme i el pessimisme sobre la perspectiva global.

Alguns inversors aposten per la represa de l'activitat comercial després de la devastadora pandèmia de coronavirus que va aturar l'economia mundial, però a uns altres els preocupa que l'amenaça de sancions dels Estats Units contra la Xina pel seu tractament d'Hong Kong pugui empitjorar fàcilment l'apetit pel risc una vegada més.

"Estem en una tendència àmplia de risc, però l'única cosa que pot canviar això és la relació entre els Estats Units i la Xina", ha assenyalat Junichi Ishikawa, estratega sènior de divises d'IG Securities. "Més problemes entre aquests dos països frenarien la recent caiguda del dòlar i potencialment conduirien a la compra d'aquesta moneda com a refugi segur", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador