ep el presidente de telefonica jose maria alvarez-pallete en la junta general de accionistas de 2019
TELEFÓNICA - Archivo

Fa pocs minuts, hem assistit a una important fuetada a la baixa al nostre Ibex, que l'ha fet caure prop del 3%, i Telefónica s'ha despenjat un 7% en aquest moviment.

  • 4,28€
  • 0,33%
Análisis Técnico
S1
3.53
S2
4.50
R1
5
R2
5
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Sabem que no hi ha eines infal·libles als mercats, ni des del punt de vista de l'anàlisi tècnica ni del fonamental. Però com a analista tècnic, em dec al que faci el preu i només el preu. I per descomptat que hi ha figures que poden fallar, si no el mercat seria relativament fàcil, i els asseguro que no ho és en absolut. L'anàlisi tècnica és una cosa molt més complexa que cercar figures, això és només una part del xartisme. També implica cercar correlacions (directes o inverses) amb altres actius (bons, petroli, or, etcètera), divergències, i moltes altres variables que cal analitzar cada dia.

Dit això, el que tenim és un gran doble sostre que es va confirmar amb la perforació del suport dels mínims de 2012: els 5,30 euros. I si aquest es compleix, la projecció portaria el títol cap als mínims de fa 18 anys, aproximadament 2,70 euros. I això és independent d'un 'pull back' o no cap a la resistència, abans suport, dels 5,30 euros. Aquesta gran formació d'implicacions baixistes està més que confirmada, i ha trigat molt de temps a formar-la. El que vol dir que el seu objectiu també trigaria un temps. Tot és possible a la borsa, no ho dubteu. O com se sol dir, penseu l'impensable i l'encertareu.

tef190520
Gráfico semanal de largo plazo de Telefónica

Noticias relacionadas

contador