• Hi ha moltes més cotitzades més enllà dels 'blue-xips' les que cal mirar
subidas

La borsa no només viu dels 'blue-xips'. Hi ha moltes més cotitzades que cal mirar. I que cal tenir en cartera. Sobretot, si es considera que els espera un important recorregut alcista per davant. I això mateix és el que diversos dels millors gestors espanyols fan amb Miquel y Costes, Técnicas Reunidas i Catalana Occident.

  • 36,05€
  • 0,84%
  • 11,60€
  • 1,75%
  • 9,41€
  • 1,95%

Morningstar, proveïdor líder d'anàlisi independent per a la inversió, atorga cinc estrelles a nou fons espanyols a la categoria de renda variable ibèrica (Espanya més Portugal). Productes d'inversió que superen els seus rivals pel que fa a l'equació rendibilitat-risc. D'aquests, sis pertanyen a empreses independents (Renta 4 Borsa, Metavalor, Gesconsult Renta Variable, EDM Inversió, Aviva Espabolsa i Bestinfond) i els altres tres a entitats financeres. Aquests fons, que lideren les classificacions històriques de rendibilitat, tenen com a pedra filosofal la gestió 'value'. Tracten d'incloure a les seves carteres accions infravalorades pel mercat de les quals esperen importants retorns en termes de llarg termini, portant en molts casos la contrària al mercat.

D'entre les nombroses companyies en què estan posicionades aquests fons, dins el Mercat Continu destaquen principalment tres d'elles: Miquel y Costes, Técnicas Reunidas i Catalana Occident. El pes mitjà (en percentatge) que aquests títols tenen als fons esmentats és del 3%, 2,34% i 2,12% respectivament. I què ens diu l'anàlisi tècnica d'aquestes companyies?

MIQUEL Y COSTAS

Gráfico semanal - Miquel y Costas
Gràfic setmanal - Miquel y Costas

Companyia dedicada a la fabricació de paper per a bosses de te, paper de seda per embolicar peces i paper per embolicar tabac. Tècnicament, no es pot dir molt d'un títol que en qualsevol moment marcarà nou màxims històrics (pujada lliure). El moviment lateral-baixista (consolidació de nivells) dels últims mesos pot quedar-se enrere en qualsevol moment, i així s’iniciarà un nou impuls alcista. En termes de mitjà i de llarg termini podem observar, a més, un impecable canal alcista pel qual es va desplaçant el títol des de mitjans de 2011. És el típic exemple de títol alcista que tot i que corregís amb força (no sembla l'escenari més probable, dit sigui de pas) no deixaria de ser-ho. Com a principal zona de suport de llarg termini tenim la base de la cadena, ara als 24 euros. I com a resistència, la part superior d'aquest, ara als 34,30 euros.


TÉCNICAS REUNIDAS

Gráfico diario - Técnicas Reunidas
Gràfic diari - Técnicas Reunidas
El que avui és un rebot pot acabar sent una mica més que això

Contractista general amb activitat internacional dedicada a l'enginyeria, disseny i construcció de tot tipus d'instal·lacions industrials. L'activitat principal es concentra en l'execució de grans projectes industrials "clau en mà". Rebots puntuals a part com l'experimentat aquest divendres, Técnicas Reunidas segueix sent un títol en fase correctiva. Com a zona de suport més immediata tenim el buit alcista d'aquest divendres als 28,32 euros i per sota els mínims de la setmana passada als 27,92 euros. Com resistència tenim els màxims de la sessió del 4 d'agost als 31,25 euros. És cert que sempre sabem com comencen les coses, però no com acaben, cosa que vol dir que d'alguna manera el que avui és un rebot pot acabar sent una mica més que això. Però això només el temps ens ho dirà. De moment ens trobem davant d'un simple rebot dins d'una clara fase correctiva que està durant ja cinc mesos. I és que com a zona de suport de veritat no en trobem cap fins a la zona dels 26,4 euros aproximadament, el buit alcista de principis d'agost de fa un any.

CATALANA OCCIDENTE

Gráfico semanal - Catalana Occidente.
Gràfic setmanal - Catalana Occidente

Amb més de 150 anys d'història, és un dels líders del sector assegurador del nostre país i de l'assegurança del crèdit al món. Tècnicament és un títol en pujada lliure relativa, encara que durant els últims mesos el tenim consolidant lateralment (fase de reacció) les importants pujades prèvies. A la vista del gràfic setmanal, crida l'atenció com n’és d’impecable la recta d'acceleració (directriu alcista) en la qual s'està recolzant el títol des del passat estiu. Si bé, és cert que estem davant d'un dels títols més alcistes de tot el nostre mercat, estarem atents al suport que presenta als 36 euros. O el que és el mateix, mentre que no perfori aquest suport no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins el moviment lateral dels últims quatre mesos.

Noticias relacionadas

contador