• En acabar confirmant l'operació de concentració les espanyoles Talgo i CAF en podrien veure beneficiades
ep tren avetalgo perla meca-medina
TALGO

El passat mes d'abril es va donar a conèixer que, segons avançaven Bloomberg i Reuters, els conglomerats industrials Siemens i Bombardier pretenen fusionar els negocis de fabricació de trens i de sistemes de senyalització amb la intenció de crear un gegant capaç de competir amb la xinesa CRRC.

  • 15,05€
  • 0,94%
  • 2,52$
  • 0,00%

CAF

  • 31,95€
  • 1,59%
  • 4,40€
  • 0,46%

La companyia asiàtica és el resultat de la fusió entre les dues companyies estatals China North Railway (CNR) i China South Railway (RSE), que ja eren líders de facturació a tot el món. Siemens està especialitzada en el tren d'alta velocitat que va unir les ciutats de Colònia, Berlín i Munic. També fabrica locomotores dièsel i elèctriques, vagons de metro i equip de senyalització. Mentre que la canadenca està més especialitzada en les produccions per metre, tot i que recentment ha col·laborat també en l'alta velocitat de la mà d'Alstom i amb el model Zefiro venut a la Xina. Si es confirma aquesta operació els experts consideren que seria molt positiva per al conjunt del sector perquè acceleraria encara més el procés de concentració iniciat fa uns anys després de fusionar els negocis de material rodant d'Alstom i de General Electric.

A continuació passem a analitzar des del punt de vista dels gràfics algunes de les companyies del sector:

BOMBARDIER

Companyia canadenca amb seu a Montreal, Quebec. El seu negoci se centra principalment en el ram de la producció de material per a ferrocarril, avions regionals i altres serveis comercials. Tècnicament és un títol baixista, com es desprèn dels impecables màxims i mínims decreixents dels darrers 17 anys. El títol presenta nul interès (xartista) ja que el tenim en zona de ningú, lluny de suports i de resistències rellevants. De fet, la directriu baixista (resistència) que en aquest moment passa pels voltants dels 3,45 dòlars canadencs (CAD) està clarament allunyada de les actuals referències de preu. La zona de suport més immediata que cal destacar es troba als 1,99-2 CAD.

Gràfic mensual - Bombardier

ALSTOM

Companyia francesa el principal negoci de la qual és la generació d'electricitat així com la fabricació de trens (Eurostar, TGV) i vaixells (Queen Mary 2). Tècnicament és un valor molt interessant, ja que el que tenim davant és una potencial figura de volta setmanal, amb interessants implicacions alcistes en termes de mitjà i de llarg termini. El preu cotitza clarament per sobre de la MM200 setmanal, els mínims i màxims creixents segueixen intactes des de fa una mica més d'un any i, a més, recentment, saltava per sobre de la important resistència dels 31,08 euros (màxims de 2015). Cosa que vol dir que es donen les condicions per apostar pel final de la tendència baixista dels últims nou anys i l'inici d'una nova etapa en el títol.

Gràfic setmanal - Alstom

TALGO

Empresa espanyola creada el 1942 coneguda principalment per ser la fabricant dels trens Talgo, que, a més, ofereix serveis de manteniment de trens i equips ferroviaris. En aquest moment la tenim cotitzant en zona de ningú, a mig camí entre la zona de suport que li confereix la base del canal i la part superior (resistència). Tècnicament és un títol molt interessant. ja que hi ha la possibilitat que la caiguda fins als mínims de juny (4,886) sigui el final de la 'ona c' d'un ajust de les pujades prèvies en 'abc'. Cosa que deixa les portes obertes a la possibilitat que hàgim vist el final de la fase correctiva i s'iniciï, més aviat que tard, un nou impuls alcista que només quedarà confirmant per sobre dels màxims anuals (5,728).

Gràfic diari - Talgo

CAF

Companyia espanyola que dissenya, fabrica, manté i subministra equips i components per a sistemes ferroviaris a tot el món. El títol es troba en 'fase de reacció', o, el que és el mateix, ajustant proporcionalment les fortíssimes pujades prèvies. No descartem una continuïtat de les caigudes cap a la zona de suport dels aproximadament 33-33,50 euros. En resum, CAF és un títol clarament alcista en termes de mitjà i de llarg termini que podria continuar corregint-se durant les properes sessions / setmanes sense que, a causa d’això, tinguem cap deteriorament en la seva estructura alcista dels preus.

Gràfic setmanal - CAF

Noticias relacionadas

contador