microsoft activision portada

Microsoft ha adquirit l'empresa de videojocs Activision Blizzard per 68.700 milions de dòlars en efectiu per "accelerar el creixement del negoci de jocs de Microsoft a mòbils, PC, consoles i al núvol, i proporcionar blocs de construcció per al metavers", segons ha confirmat l'empresa fundada per Bill Gates i dirigida per Satya Nadella.

  • 94,42$
  • -0,05%
  • 399,04$
  • -2,45%
Análisis Técnico
S1
280
S2
329
R1
349,67
R2
349,67
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Comprarà l'empresa per 95 dòlars cada acció. L'operació inclou franquícies icòniques dels estudis Activision, Blizzard i King com 'Warcraft', 'Diablo', 'Overwatch', 'Call of Duty' i 'Candy Crush'.

Tècnicament, així de cop i volta, no recordo ara mateix cap valor tan alcista a mitjà i llarg termini com el del cas que ens ocupa. És cert que Apple, Amazon, Google, Nvidia, etcètera, tampoc no se'n queden enrere. Però aquests ens han donat algun ensurt important en algun moment de mercat durant els últims anys. Després s'han recuperat i han aconseguit nous màxims de tots els temps.

Però Microsoft és un valor que sol aguantar millor que la mitjana les correccions de la tecnologia. Si mirem enrere, podem veure nombroses correccions (fases de reacció) dins de la impecable tendència alcista de fons, o primària. Correccions que no solen anar més enllà del 10-12% per després reestructurar-se novament a l'alça i marcar nous màxims. I així any rere any.

Pel que fa a molt curt termini, Microsoft té un primer suport als 304-305 dòlars (els màxims d'agost i de setembre) i per sota l'últim mínim creixent (mínim de reacció) als 280 dòlars. Dit això el que ens ha deixat molt clar aquest valor és que cada cop que inicia una correcció, al final aquesta acaba demostrant ser una nova oportunitat de compra. D'altra banda, tenim una impecable directriu alcista, amb tres punts de suport impecables, que uneix els mínims creixents des de mitjans de 2015 i que passa en el moment actual pels aproximadament 220 dòlars.

Això vol dir que pot caure fins aquí? En absolut. Potser, que si en alguna futura crisi dels mercats el preu caigués fins a aquesta recta, aleshores ens hauríem de llançar a la piscina i sense flotador, si fos necessari. Però ara mateix és una simple referència de control a molt llarg termini, res més. Aquesta no és gens operativa a dia d'avui, perquè la cotització d'aquest nivell està allunyada.

msft180121
Gràfic mensual de Microsoft (MSFT)

Noticias relacionadas

contador