dolar divisa eeuu portada

A la vista del gràfic setmanal de l'índex dòlar podem veure com el preu s'ha frenat en sec a nivells de resistència importants, com és la zona dels 97,70-98 punts.

  • 1,0806$
  • -0,05%

L'índex dòlar és un índex que mesura el valor de la moneda nord-americana amb relació a una cistella de monedes estrangeres. Aquest índex es va crear el març de 1973, poc després del desmantellament dels acords de Bretton Woods, partint des dels 100 punts.

Doncs bé, tècnicament i just quan semblava decidit a atacar la resistència que presenta a la recta que uneix els màxims creixents de l'últim any, s'ha frenat en sec. El missatge aquest dimecres del president de la Fed sobre una possible relaxació en el ritme de pujades dels tipus d'interès ha fet rebotar les forces i està provocant, com és lògic, un debilitament del 'bitllet verd' contra la resta dels grans encreuaments. Cosa que coincideix amb una 'frenada' a la potencial resistència que fins ahir semblava que anava a ser atacada amb èxit en breu.

Amb tot, el dòlar continua presentant una impecable tendència alcista de fons (o primària). Però és que tot i que corregís cap a la zona dels 90,5 punts, simplement estaríem parlant d'un suport en la directriu alcista de llarg termini. De moment es tracta d'una caiguda puntual del dòlar dins d'una fortíssima tendència alcista de fons.

Gràfic setmanal de l'índex dòlar (DXY)

Noticias relacionadas

contador