bitcoin 20201117071740

Els inversors que hagin entrat a l'últim i recent cicle alcista probablement no sàpiguen que el bitcoin es mou així. I que com més grans són les pujades, més ràpides i violentes són les correccions posteriors.

  • 70.720,70$
  • 3,08%
Análisis Técnico
S1
38755
S2
57790
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Ningú va dir que les pujades en l'actual cicle alcista el bitcoin fossin un camí de roses. De fet, els inversors que vénen de molt enrere ja saben molt bé com les gasta el bitcoin tant a l'hora de pujar com a l'hora de corregir. El bitcoin es mou així. No és cap novetat. Aquest està drenant/ajustant proporcionalment les últimes pujades i res més. Això sí, les notícies (a posteriori) per explicar els moviments de mercat sempre hi són. Si ara cau amb força perquè si Yellen ha dit que és un actiu molt volàtil (és com dir que el cel és blau) i extremadament ineficient. Els inversors que confien en el bitcoin ho fan principalment com a reserva de valor, no tant com a mitjà de pagament i de transferència de diners. I quan torni a rebotar amb força diran allò de que "compra de gangues" i coses similars. És a dir, a posteriori molts expliquen molt bé els moviments de mercat.

Tècnicament, el que tenim és una simple fase de reacció/ajust proporcional de les pujades prèvies. O ja no recordem de la correcció del 32% des dels màxims de principis d'any (42.730) fins als mínims de la sessió del 22 de gener als 28.900 dòlars? De moment la correcció des dels màxims d'aquest cap de setmana (aprox. 58.400 dòlars) és de poc més del 20%. I no obstant això dona la sensació que estem davant d'un crac, del final del cicle alcista en el bitcoin. I res més lluny de la realitat. Una caiguda cap als màxims de gener encaixaria dins del que és un simple retrocés temporal als anteriors màxims històrics (42.730). Si voleu un consell d'un servidor... deixeu de mirar la cotització del dia a dia en el bitcoin, perquè al final els arbres no els deixaran veure el bosc. A dia d'avui no hi ha cap senyal que deteriori mínimament la que és la tendència alcista de fons, o primària. El bitcoin puja més d'un 400% a l'últim any tot i les caigudes d'aquest dilluns i d'avui. Beneïda volatilitat, si la tendència és la que és.

btcusd2302212
Gràfic diari del futur del bitcoin

Noticias relacionadas

contador