erdogan-entend-superviser-armee-et-services-secrets

Tot i les importants pujades de la lira turca enfront de l'euro i respecte al dòlar la tendència de fons (o primària) de la moneda segueix sent clarament baixista.

  • 34,6652 TRY
  • -0,02%

Tot i les pujades del 3% de la divisa turca enfront de l'euro i respecte al dòlar, la veritat és que aquestes s'estan suavitzant poc a poc i ara són de només un 2%. En qualsevol cas, tot i que la lira turca s'apreciés amb molta més força aquest dilluns, la veritat és que no tindrem cap canvi significatiu dins del que és la seva tendència de mitjà i llarg termini: que és clarament baixista enfront dels principals encreuaments (o majors).

En realitat, només cal observar el gràfic setmanal de llarg termini per adonar-se que molt hauria de pujar la lira per generar, tècnicament, un punt d'inflexió dins de l'actual estructura de preus. Una apreciació cap a la zona de suport (abans resistència) dels 5,15-5,10 lires per cada euro seria un simple suport a la part alta del canal. Cosa que deixa les portes obertes que des d'aquí la lira segueixi depreciant contra l'euro i contra el dòlar, principalment.

Gràfic setmanal de l'EUR/TRY

Noticias relacionadas

contador