broker751

A la vista del gràfic setmanal no descartem que, com el 2016, el preu perfori de forma violenta la MM200 setmanal encara que després sigui per continuar pujant.

  • 8.088,24
  • 0,89%

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 5.006,85
  • 1,37%
  • 11.154,60
  • 1,56%

Primer de tot, cal comentar que l'actual situació de l'índex de la 'locomotora europea' així com la de la resta d'índexs europeus és complexa. Hi ha ocasions on les zones de control són més clares, però el moment actual és complicat. De fet, en el gràfic setmanal de llarg termini es pot veure com l'índex estaria començant a perforar (encara que per la mínima) la base, per definició, suport del canal alcista pel qual s’està desplaçant l'índex des de 2009. I això hauria de ser un primer senyal (que no definitiva) de debilitat que caldria tenir en compte.

Gràfic setmanal del DAX des de finals de 2008

Si ampliem el gràfic setmanal el que tenim és un important suport en els mínims anuals, és a dir els 11.726 punts del DAX (comptat). Però si unim els últims mínims decreixents es pot dir que tenim una altra potencial zona de suport al voltants dels 11.580 punts. D'altra banda, podem veure com la MM200 setmanal ha actuat com a suport des de mitjans de 2012 fins avui. I durant aquest període l'índex s'ha donat suport, dilatacions dels preus a part, en tres ocasions al mateix nivell. Aquesta passa en el moment actual pels 11.460 punts. Per tant, és cert que la perforació dels mínims anuals seria un gerro d'aigua freda per a les borses europees, però també és veritat que són nombroses les zones de suport que conflueixen fins a la zona dels 11.400 punts com a xifra rodona. No serà la primera vegada que assistim a moviments ràpids i violents a la baixa per des d'aquí rebotar amb força.

Des del punt de vista xartista és cert que el que tenim davant sembla bastant a un gran 'cap i espatlles'. Figura d'importants implicacions baixistes. Però també és veritat que no en compleix els requisits típics: com, per exemple, que la segona espatlla sigui més petit que la primera. Això no vol dir que no pugui funcionar igualment. Però sí que ha de servir per posar en dubte l'important potencial de la formació correctiva. Anem a veure com es comporta l'índex dins del rang suport dels 11.400-11.700 punts. Són moltes les zones de suport en aquest rang de preus.

Gràfic setmanal del DAX des de mitjans de 2015

Noticias relacionadas

contador