ep archivo   palas de aerogeneradores fabricadas por gamesa
EUROPA PRESS - Archivo

Un canal baixista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça d'aquí a dos rectes paral·leles, però amb pendent negativa. La part superior del canal es denomina zona de resistència i la part inferior zona de suport.

  • 18,05€
  • 0,00%
Análisis Técnico
S1
19
S2
25.47
R1
26.50
R2
26.50
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

I la condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dues a la seva part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal. Com a norma general l'operativa es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base i tancar-los a la part alta de canal (resistència). També podem obrir curts (posicions baixistes) a la part alta del canal amb objectiu de caiguda a la base del canal.

Dit això Siemens Gamesa s'ha despertat aquest dimecres amb importants caigudes i deixant un ampli buit baixista que, automàticament, passa a convertir-se en resistència. Però el més interessant és que la correcció es produeix, al cèntim, des de la zona de resistència que per definició li confereix la part alta del canal baixista. A part del fet que el títol ha emplenat, però no tancat o anul·lat, l'imponent buit baixista de mitjans de juliol als 26,28 euros. És a dir, en cap moment el valor ha tancat per sobre dels 26,28 euros. Per tant, la possibilitat de tornar a la zona de mínims anuals (21,02) és sense cap dubte un escenari que no es pot descartar... i fins i tot visitar la base del canal, ara als aprox. 19 euros.

gamesa080921
Gràfic diari de Siemens Gamesa

Noticias relacionadas

contador