trader-preocupado-ultimas-caidas-wall-street
Reuters

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Telefónica, Santander, Apple, Tesla, Indra, Sabadell, Amadeus y Mediaset España.

  • 171,48$
  • -1,06%
  • 4,52€
  • 0,41%
  • 4,09€
  • 0,00%
Análisis Técnico

Bon dia Sr. Rodríguez. Recentment m'he atrevit a comprar accions de Telefónica i del Santander a 5,05 i 3,15 euros. Crec sincerament que és un preu molt bo pensant a llarg termini, ja que només pel dividend val la pena aguantar-les molt de temps. Què n'opineu vós? Què us diuen els gràfics? Moltes gràcies per les vostres recomanacions i salutacions des de Xàtiva. A.G.

Benvolgut lector, bona tarda. No dic que la inversió no pugui ser bona en termes de llarg termini, perquè és cert que l'experiència ens demostra que després d'un enfonsament del 43%, i tot i que encara és possible (quan encara no tenim cao figura de retorn) que caiguem més, solen ser preus que a un any vista acaben demostrant haver estat clares oportunitats de compra. El problema és que a curt termini és impossible determinar si la recessió mundial que estan descomptant els mercats durarà molt o si veurem una recuperació igual de ràpida que la caiguda (hi ha qui parla d'una recuperació en 'V'). Però clar, aquesta és la pregunta del milió de dòlars.

Dit això, Telefónica està immersa en fase de rebot (de reacció) després d'un enfonsament que l'ha portat en poques setmanes des dels set euros fins als 3,53 euros. I el rebot presenta una important resistència al buit baixista setmanal dels 5,09 euros i, sobretot, la resistència dels 5,30-5,35 euros: els mínims de 2012 (abans important suport i ara resistència).

tef270320
Gráfico semanal de Telefónica

Amb el Santander passa el mateix. El tenim en fase de rebot, i no descarto que es dirigeixi a la zona de resistència, abans suport, dels mínims de 2016 (2,63). Amb un objectiu per al rebot en curs que em costa imaginar que pugui anar gaire més allà de la resistència que tenim al buit baixista setmanal dels 3,05 euros. Per baix, com a suport més important, tenim l'últim mínim de reacció, els mínims de la setmana passada, 1,92 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

san270320
Gráfico semanal de Santander

Hola, molt bon dia. Volia preguntar a l'analista per Apple i Tesla, comprades a 271 i 680 dòlars respectivament. Crec que Wall Street, com sempre, es recuperarà abans que la resta de les borses mundials. Sóc un inversor de llarg termini i no tinc gens de pressa a vendre, encara que ara hi perdi bastant. Què opineu d'aquestes compres? Gràcies i salutacions. N.A.

Benvolgut inversor, bona tarda. Apple és dels títols més interessant, ja que malgrat les caigudes de les últimes setmanes, continuem parlant d'un valor clarament alcista en termes de llarg termini, com es pot apreciar al gràfic setmanal de llarg termini. Observeu a més com n'és d'impecable la mitjana mòbil simple setmanal de 200 observacions, que està actuant com a suport des de 2009. A curt termini, el preu sembla haver trobat suport als anteriors màxims històrics, però és cert que no es pot descartar que acabi buscant la MM200 setmanal. Si fos així, en teoria estaríem davant una clara oportunitat de compra.

aapl270320
Gráfico semanal de Apple

Pel que fa a Tesla, i malgrat les fortíssimes caigudes des de màxims històrics, la veritat és que les sensacions no són dolentes; pot ser que hàgim assistit a un simple però violent, ‘throw back’ cap als anteriors màxims històrics. De manera que, des d'aquí, amb les seves correccions intermèdies, intenti reestructurar-se de nou a l'alça en termes de mitjà i de llarg termini. És una condició necessària que no es perforin els mínims de la setmana passada, els 350 dòlars. Gràcies a vós, una salutació.

tsla270320
Gráfico semanal de Tesla

Bon dia. Acabo de comprar accions d'Indra. Em podríeu indicar els suports i les resistències més importants en aquest moment? I què em podeu dir del Sabadell? Hi perdo més d'un 50% i no sé què fer… Si assumir pèrdues o retenir-les per a les restes. Què m'aconselleu? Una salutació i gràcies. P.G.

Benvolgut inversor, bona tarda. El que té de bo Indra és que les últimes caigudes, almenys de moment, no li han fet a marcar un nou mínim decreixent. Això és important perquè per fer que el biaix sigui lateral necessitem que no es perfori el suport dels 6,60 euros (els mínims de 2019). Perforar-lo implicaria tornar als mínims de 2012, 5,70 euros. La veritat és que, si tenim clar que no es poden perforar els mínims de 2019, avanceu amb els llargs.

idr270320
Gráfico semanal de Indra

Sobre el Sabadell, estem parlant d'un títol dels més baixistes del nostre mercat. Un valor que, rebots a part, es troba en caiguda lliure absoluta. Això no vol dir que no pugui continuï rebotant cap a la resistència dels aprox. 0,60 euros (la base de l'antic canal baixista) i, per damunt, l'imponent buit baixista setmanal dels 0,6962 euros. Però és que fins i tot un rebot cap als 0,70 euros no seria res més que un simple ‘pull back’ cap als anteriors mínims històrics, ara resistència. Gràcies a vós, una salutació.

sabadell270320
Gráfico semanal de Banco Sabadell

Hola, bon dia. Sóc un lector assidu de la vostra pàgina de tota la vida i agraeixo tota l'ajuda i informació que ens oferiu de manera continuada. Volia aprofitar també per a preguntar-li a José María Rodríguez per dos valors que tinc en cartera amb importants pèrdues: Mediaset España i Amadeus. Amb la primera hi perdo un 35% i amb Amadeus un 25%. Mai no vaig pensar que pogués veure Amadeus caure com ho ha fet. En fi, imagino que no s'hi pot fer gaire cosa a hores d'ara. Mil gràcies i salutacions. C.N.

Benvolgut lector, bona tarda. No us castigueu en excés, perquè aquesta crisi ha agafat a tothom amb el peu canviat, sobretot perquè ha estat tan ràpida i no ens ha deixat cap mena de senyal d'esgotament; hem assistit al ‘crash’ més ràpid de la història, fins i tot més ràpid que el famós enfonsament de 1929. Ha estat el ‘bear market’ més ràpid de la història. Dit això, l'única cosa al que aferrar-nos ara mateix amb Amadeus és que la correcció s'ha frenat al tick, al cèntim, en el nivell d'ajust del 61,8% de tota la pujada des de la seva sortida a borsa. Podeu llegir aquí l'anàlisi que aquest dijous hem publicat sobre el títol en qüestió.

ams270320
Gráfico semanal de Amadeus

Pel que es refereix a Mediaset España, m'agrada molt on s'ha aturat el preu, just als mínims històrics que presentava de 2009 i de 2012. És a dir, tenim un triple suport (que no triple sòl) als 2,60 euros. D'això se'n dedueix que l'equació rendibilitat-risc en aquest moment passa per obrir llargs (preferiblement en correccions) amb un ‘stop loss’ a tancaments per sota dels mínims històrics i en espelmes setmanals. Moltes gràcies a vós, una salutació.

tl5270320
Gráfico semanal de Mediaset España

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador