ep wall street during coronavirus pandemic
Natan Dvir

Un altre exemple del moment tan excepcional que vivim a les borses és la rapidesa dels moviments dels preus. En poc més d'una setmana hem passat del 'bear market' més ràpid de la història a un 'bull market'.

  • 39.760,08
  • -
Análisis Técnico
S1
15300
S2
23600
R1
24740
R2
24740
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Fa un parell de setmanes parlàvem que s'havia confirmat el 'bear market' (mercat baixista) més ràpid de la història del Dow Jones, cosa que ens feia reflexionar sobre l'excepcionalitat del moment que ens toca viure a tots. La velocitat de la caiguda ha estat, fins i tot, més ràpida que la del famós 'crash' de 1929, que va desencadenar la Gran Depressió. Doncs bé, el Dow Jones ha pujat un 21,3% en l'acumulat dels últims tres dies. En teoria, això vol dir que som al davant de l'inici d'un 'bull market' o mercat alcista. Però no ens enganyem, no podem confiar-nos de cap manera: no tenim figura de retorn, ni n'esperem cap a curt termini. La volatilitat extrema que hem vist aquests dies, similar a la del pitjor moment de la crisi financera de 2008, és el que fa que les caigudes i les pujades extremes se succeeixin.

Això del 'bull market' jo personalment m'ho prendria com el que és, una anècdota més dins de la situació de pànic generalitzat que vivim. Només el preu, amb el pas del temps, ens dirà si això d'avui és res més que una anècdota puntual o si anava de debò. Sí que em quedo, de totes maneres, amb el fet que l'índex ha començat a rebotar, al centau, des del 50% d'ajust/reculada de tota la pujada acumulada des dels mínims de l'última gran crisi financera, cap al març de 2009. Sabem per experiència que les correccions del 50% acostumen a actuar molt bé com a suports dins de les tendències alcistes.

djia270320
Gráfico semanal del Dow Jones desde 2008

Noticias relacionadas

contador