• També aposten per Prudential, Standard Life Aberdeen, Glencore i Enel
  • I altres companyies com Danone, AstraZeneca, Vodafone o Deutsche Post
ana botin popular

Els analistes de Barclays han elaborat una llista de 23 accions europees amb una rendibilitat potencial mitjana del 17% per a 2018. Una llista a la qual tan sols hi ha un valor espanyol, Banc Santander, però a la qual apareixen altres noms interessants.

  • 4,51€
  • -0,73%

En el cas de Santander, els experts del banc britànic aconsellen sobreponderar (afegir el valor en cartera), el mateix consell que s'apliquen a la resta de valors esmentats, amb un preu objectiu en aquest cas de 6,50 euros i un recorregut alcista del 15%. A més, la rendibilitat per dividend esperada és del 3,7%, xifra que eleva el retorn previst en dotze mesos fins gairebé al 19%.

Al sector financer europeu, Barclays no tria cap altre banc i aposta per l'asseguradora anglesa Prudential, amb un preu objectiu de 2.161 penics. El potencial alcista més una rendibilitat per dividend del 2,7% impliquen un retorn esperat del 20,4%. A més, també selecciona el gestor d'actius Standard Life Aberdeen, amb una valoració de 520 penics i una rendibilitat per dividend del 5%.

Al sector de recursos bàsics, Barclays aposta per DSM i la minera Glencore. DSM, especialitzada en la producció de resines i termoplàstics, és una empresa holandesa a la qual atorga una valoració de 90 euros i un retorn esperat del 13,7%. Per Glencore, estableix una valoració de 400 penics i un potencial del 15%.

Al sector de consum, les seves opcions favorites són la cadena de distribució Metro Wholesale & Food Specialist i el gegant de l'alimentació Danone. En el cas de l'empresa alemanya Metro, el preu objectiu és de 21 euros, amb un potencial alcista del 21,6%. I per a Danone, estableix una valoració de 81,50 euros, amb un potencial alcista del 14,6% i una rendibilitat per dividend del 26%.

Al sector de l'Energia, l'única aposta és la petroliera britànica BP, amb un preu objectiu de 675 penics. El potencial alcista esperat és del 33,6%, al qual cal sumar-hi una rendibilitat per dividend esperada del 6,1%. Al sector de Salut, l'opció escollida és la farmacèutica anglesa AstraZeneca, amb una valoració de 63 euros (potencial del 28% més rendibilitat per dividend superior al 4%). A més, entre les elèctriques seleccionen el grup italià Enel, màxim accionista d'Endesa, amb un preu objectiu de 5,85 euros (potencial de revaloració del 8% i rendibilitat per dividend del 4,3%).

El sector de la Indústria és el que concentra un major nombre de companyia, amb Ashtead, Atlas Copco, Volkswagen, CRH, Crest Nicholson, Deutsche Post, Ferguson i QinetiQ. Ashtead, grup anglès especialitzat en lloguer de maquinària, rep un preu objectiu de 2.263 penics (potencial del 16% més rendibilitat per dividend-RPD de l'1,6%). Atlas Copco, especialitzat en sistema per al tractament de l'aire, és valorada en 410 corones sueques (potencial del 16,6% més RPD del 2,1%).

A més, Barclays selecciona el constructor anglès d'habitatges Crest Nicholson, al qual atorga una valoració de 662 penics (potencial del 27% més RPD del 6%); el fabricant irlandès de materials per a la construcció CRH, amb un preu objectiu de 35 euros (potencial del 19% més RPD del 2%); el grup alemany de transport Deutsche Post, valorat en 45 euros (potencial de l'11% més RPD del 3%); l'empresa de distribució de materials Ferguson, amb un preu objectiu de 6.000 penics (potencial del 14% més RPD del 2,6%); el grup anglès QinetiQ, amb una valoració de 265 penics (potencial del 20% més RPD del 3%); i el fabricant alemany d'automòbils Volkswagen, valorat en 195 euros (potencial del 14% més RPD del 2,6%).

Al sector de detallistes, l'empresa d'apostes anglesa Paddy Power Betfair i el grup de gimnasos també anglès Gym Group són els valors elegits. Paddy Power Betfair és valorat en 94 lliures (potencial del 10% més RPD del 2,6%), mentre Gym Group rep un preu objectiu de (potencial del 14% més RPD del 0,5%).

Finalment, entre les operadores de telecomunicacions seleccionen el grup britànic Vodafone, valorat en 280 penics (potencial del 20% més RPD del 3%). I al sector de tecnologia, seleccionen el fabricant holandès de xips ASML, valorat en 180 euros (potencial del 22% més RPD de l'1%) i el grup alemany Wirecard, especialitzada en el processament de pagaments i que rep un preu objectiu de 100 euros (potencial del 9,4% més RPD del 0,2%).

Noticias relacionadas

contador