• No descarta més vendes d'actius per intentar reduir l'endeutament
  • Pot obtenir 1.100 milions amb la venda del seu negoci a l'Amèrica Central
ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete
TELEFÓNICA

Els analistes de Banc Sabadell han reiterat la seva aposta per Telefónica, tot i la debilitat borsària que està mostrant l'operadora de telecomunicacions durant els últims mesos.

  • 4,12€
  • 0,73%

Aquests experts han reiterat la seva recomanació de 'comprar' el valor, amb un preu objectiu a dotze mesos d’11,50 euros, molt per sota dels 8,16 euros per títol en què cotitza l'empresa aquest divendres (cau un 0, 6% en aquests moments).

A més, es fan ressò d'una informació de 'Bloomberg' que assenyala el possible interès de Telefónica per vendre els seus actius a l’Amèrica Central i recorden que ja va vendre el 40% d'aquest negoci a CME el 2013 per 440 milions d'euros. Segons els seus càlculs, Telefónica podria obtenir uns 1.100 milions d'euros si ven aquest negoci.

"Atenent que les incerteses sobre la situació financera de la companyia persisteixen (com així ho demostra el mal comportament de l'acció el 2017: -7% en absolut i -14% vs IBEX) no descartaríem vendes d'actius per accelerar el despalanquejament", afirmen.

RIBERES COMPRA ACCIONS

Telefónica també és notícia perquè el president de Gestamp, Francisco José Riberes Mera, ha adquirit 2,5 milions d'accions de Telefónica per 20.620.000 d'euros, cosa que l'ha convertit en el conseller amb més accions de la companyia en superar el seu president executiu, José María Álvarez-Pallete.

A més, el passat 9 de gener, Banc Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) va comunicar que, a causa de la caiguda en la cotització de Telefónica, les minusvalideses de la seva participació en l'operadora pugen a 1.123 milions d'euros a 31 de desembre de 2017.

Noticias relacionadas

contador