• Els analistes destaquen que el que ara penalitza els seus comptes podria afavorir-los el 2018
  • "Notícia negativa encara que esperada després de la feble evolució dels títols de Telefónica el 2017", assenyalen des de Renta 4
francisco gonzalez, bbba

BBVA es manté tranquil en borsa aquest dimecres (+0,08%) després de l'anunci que va realitzar la passada nit. L'entitat ha reconegut pèrdues per valor de 1.123 milions a causa de la seva participació en Telefónica. El banc ha explicat que l'impacte negatiu es reflectirà en el resultat atribuït consolidat de 2017.

  • 10,99€
  • 4,57%

Els analistes matisen, però, el biaix negatiu d'aquesta notícia. Juan Carlos Costa, expert independent, subratlla que "el que són pèrdues teòriques en valoracions seran beneficis en un futur no molt llunyà". José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', precisa que el que el perjudicarà als comptes de 2017, als de 2018 el pot afavorir "per poc que l'operadora es recuperi". "Al cap i a la fi, no és més que una valoració a preus de mercat de la seva inversió en la companyia. (...) A més, aquestes pèrdues són conegudes per tots els grans inversors, que coneixen la posició que l'entitat basca té sobre l'operadora", explica Rodríguez.

D'aquests 1.123 milions d'euros, l'import pendent d'aplicar al quart trimestre de 2017 ascendiria a 243 milions, ja que el banc havia realitzat un deteriorament de valor per un import de 880 milions durant el tercer trimestre, recorden des de Bankinter.

"Després de la introducció de la nova normativa comptable (NIC 39), els deterioraments de valor als actius disponibles per a la venda es reflecteixen en el compte de resultats en lloc de carregar-se contra patrimoni net. Com a conseqüència d'això, els resultats de l'exercici 2017 tindran un càrrec total per aquest concepte de 1.123 milions d'euros, cosa que representa al voltant del 15,0% del benefici abans d'impostos estimat per al conjunt de l'any", expliquen aquests analistes.

Tant des de Bankinter com des de Renta 4 recalquen el fet que aquesta notícia no afecta l'entitat en termes de solvència. "No esperem un impacte significatiu en la ràtio de capital CEI FL, que actualment se situa a l’11,2%", assenyalen en Bankinter. Des del departament d'anàlisi de Renta 4 recalquen també que "aquest apunt no afectarà ni el patrimoni net ni l'CET1, com tampoc implica sortida de caixa ni provoca una modificació en la política de dividends". "Notícia negativa encara que esperada després de la feble evolució dels títols de Telefónica a 2017", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador