• El Govern va obligar a Telefónica fa un any a fer-se càrrec de les cabines i la guia telefònica
ep cabina telefonica telefonica

El Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha designat Telefónica com l'operador encarregat de la prestació dels serveis universals relatius a l'oferta de cabines i l'elaboració i entrega de guies telefòniques durant un any més.

El Butlletí Oficial d'Estat (BOE) publica aquest dimecres aquestes ordres en què estén la durada de la designació de Telefónica de España com a operador encarregat de seguir prestant aquests serveis fins el 31 de desembre de 2018.

El Govern central va obligar Telefónica fa un any a fer-se càrrec de les cabines i la guia telefònica des de l'1 de gener de 2017 fins al 31 de desembre, amb la possibilitat que aquesta designació pugui estendre's fins al 31 de desembre de 2018, després que el concurs quedés desert per l'absència de participants.

Telefónica podrà recórrer en el termini d'un mes per si no vol seguir sent la propietària d'aquest dret

El Ministeri explicava llavors que la pròrroga d'un any de l'obligació a Telefónica si es fes càrrec de les gestió de les cabines i la guia telefònica dependria de si tots dos serveis segueixen considerant-se un servei universal o aquesta qualificació és suprimida o modificada per la normativa nacional o comunitària aprovada en matèria de comunicacions electròniques.

En aquest sentit, el BOE recull aquest dimarts que "no havent-se suprimit ni modificat, per la normativa nacional ni comunitària, l'abast de l'element del servei universal de telecomunicacions", relatiu a tots dos serveis "es considera necessari estendre, fins al 31 de desembre de 2018, la designació de Telefónica de Espanya" com a empresa encarregada de la seva prestació.

Contra aquesta ordre, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital en el termini d'un mes des de l'endemà al de la seva publicació al BOE o bé podrà ser impugnada directament davant la Sala contenciosa administrativa de l'AudiènciaNacional en el termini de dos mesos.

Noticias relacionadas

contador