• Deutsche Bank augmenta la seva recomanació fins a mantenir des de vendre i el preu objectiu fins a 14,75 des de 12,50 euros per acció
  • El fons GIP, que controla actualment el 20% del capital, pot estar interessat en augmentar la seva presència fins a prop del 30%
ep antonio brufau josu jon imaz junta accionistas repsol

Repsol és notícia aquest dilluns per diverses raons. La petroliera estudia vendre el 20% del capital que controla en Gas Natural Fenosa, valorat a preus de mercat en uns 3.700 milions d'euros, segons informa Bloomberg. A més, els analistes de Deutsche Bank han elevat la seva recomanació fins a 'mantenir' des de 'vendre' i el preu objectiu de les seves accions fins a 14,75 euros des de 12,50 euros per títol.

  • 14,72€
  • -1,90%

La valoració del banc alemany encara se situa per sota del valor de mercat de Repsol, les accions del qual pugen un 0,6%, fins a 15,45 euros. No obstant això, suposen una millora significativa des de l'anterior preu objectiu de 12,50 euros i el consell de venda.

Sobre la venda del 20% de Gas Natural, els analistes de Banc Sabadell comenten que si els 3.700 milions d'euros es destinessin a reduir el deute, l'endeutament de la petroliera es reduiria més de la meitat, un 53%, fins a 3.300 milions d' euros. Aquests experts reiteren el consell de 'comprar' el valor, amb una valoració de 17,40 euros.

Sabadell afegeix que la notícia és "positiva" per a Repsol, però "negativa" per a Gas Natural "per la pressió que podria exercir la sortida en la seva cotització". Els títols de Gas Natural cauen un 0,5%, fins a 18,55 euros. L'entitat recorda que Repsol ja va vendre un 10% de GN al fons GIP al setembre de 2016 a 19 euros per acció (l'altre 10% ho va vendre a La Caixa).

En aquest sentit, no descarten que el mateix fons GIP sigui un dels principals interessats en augmentar la seva participació en GN des de l'actual 20% fins a gairebé el 30%, per no haver de llançar una OPA pel 100% del capital. També és probable que Repsol pugui buscar altres fons interessats en aquesta participació.

Si l'operació tira endavant, Sabadell comenta que Repsol "es quedaria amb una situació de solvència molt positiva que fins i tot li permetria plantejar-se el repartiment d'un dividend extraordinari, que en ser pel 100% dels fons recaptats, poc probable en la nostra opinió (esperaríem un percentatge inferior) suposaria una yield extraordinària de fins al 16%".

Per la seva banda, Deutsche Bank no analitza aquesta possible operació en millorar el seu consell sobre Repsol. El banc alemany centra la seva atenció en què les petrolieres europees com Repsol han "reposicionat els seus negocis per treballar en un mercat amb preus del petroli a nivells de 50 dòlars".

Aquests experts comenten que "després de tres anys molt desafiants", el sector enfronta un nou període durant el qual pot impulsar el seu "flux de caixa". Encara que els seus noms favorits dins el sector són BP i Shell, les dues petrolieres europees amb una major grandària.

Noticias relacionadas

contador