• Considera exagerat el càstig borsari del valor durant els últims temps
  • Les accions d'Endesa acumulen una pèrdua trimestral superior al 9%
Borja Prado Endesa

Les accions d'Endesa han pujat aquest dilluns un 3,25%, fins a 17,07 euros després que els analistes de JP Morgan Cazenove hagin elevat la seva recomanació sobre la companyia elèctrica a sobreponderar (afegir en cartera) des d'infraponderar (reduir en cartera).

  • 17,43€
  • -0,71%

Aquests experts consideren exagerat el càstig borsari que ha patit el valor durant els últims temps. Per exemple, durant els últims tres mesos, les accions d'Endesa acumulen una pèrdua superior al 9%, que s'amplia fins al 13% durant els últims dotze mesos.

Aquestes caigudes han provocat que la rendibilitat per dividend de l'empresa elèctrica presidida per Borja Prado hagi augmentat fins al 8%, la més alta entre els components de l'IBEX 35, per davant d'altres valors com Enagás (7,5%) o Mediaset España (6,7%).

Segons anàlisi tècnica, l'acció ha complicat les seves perspectives després de perdre la zona de suport de 17,60 euros i va marcar un mínim anual la setmana passada als 16,33 euros, que ha passat ara a ser el primer suport. A més, la mitjana mòbil de 200 sessions, suport de llarg termini, es troba als 16-16,10 euros.

A principis de febrer, Endesa va comprar a la societat Parcs Eòlics Gestinver 5 parcs eòlics ubicats a Galícia i Catalunya, amb una potència de 132 megawatts (MW), per 178 milions d'euros. Després d'aquesta operació, passa a gestionar 1.806 MW de capacitat renovable a Espanya, dels quals 1.749 MW són d'energia eòlica, 43 MW de minihidràulica i 14 MW d'altres fonts d'energia renovable.

Noticias relacionadas

contador