• En la seva opinió, la debilitat de les vendes acabarà afectant el marge de beneficis
  • En aquest escenari, considera massa exigents els objectius financers fins a 2018
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

Nou cop dels analistes a la cadena de supermercats de baix cost DIA. Aquesta vegada per part de Deutsche Bank, que ha 'tret la tisora' i ha decidit retallar la seva valoració un 20%, fins a 5 euros per acció des dels anteriors 6,30 euros per títol.

Dia

  • 0,01€
  • -2,22%

Aquests experts ja van retallar la seva recomanació sobre la companyia de comprar a mantenir a finals de juliol i ara comenten que la debilitat mostrada per les seves vendes acabarà afectant el marge de beneficis, per la qual cosa consideren massa ambiciosos els objectius financers establerts fins a 2018.

DIA publicarà resultats el proper 26 d'octubre i els analistes estaran molt pendents de l'evolució de les vendes. Deutsche Bank ha retallat un 8% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per al període 2017-2019 i aplica un descompte del 10% en les seves accions per reflectir el risc que no compleixi els seus objectius fins al 2018. També esmenta l’"incertesa sobre les vendes a la Xina i el risc polític a Espanya".

PRESSIÓ BAIXISTA

Les accions de DIA es troben, a més, de nou sota pressió dels inversors baixistes. Les seves accions cauen més d'un 30% des dels màxims anuals en 6,4 euros que va tocar l'empresa el 28 de juliol, quan es va conèixer l'entrada al capital del multimilionari rus Mikhaïl Fridman a través del seu vehicle d'inversió Letterone amb una exposició del 10% -3% en accions i la resta en derivats-.

Els 'curts' han realitzat el primer increment important en les seves apostes des de principis de l'estiu, fet que coincideix amb un informe de JP Morgan que va enviar als seus clients dimarts i que va suposar un revés per a la cotització. El banc nord-americà ha advertit que Mercadona segueix augmentant la seva distància en quota de mercat i va qüestionar el seu model de negoci basat en l'estratègia en preus baixos, enmig d'una tendència dels supermercat a competir per això.

Noticias relacionadas

contador