• En el seu informe destaquen que la companyia manté un "model de negoci sostenible"
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

Los analistas de Deutsche Bank han rebajado su recomendación sobre de DIA de 'comprar' a 'mantener', tras el rally del 15% que vivió la compañía el pasado viernes, después de que se hiciera público que el multimillonario Mikhail Fridman se ha hecho con el 10% del capital de la cadena de supermercados.

L'entitat alemanya manté un preu objectiu de la companyia en 6,3 euros per acció. Un nivell que suposaria un potencial alcista del 7% pel que fa als 5,87 euros per acció que cotitza la companyia aquest dilluns, ja que les seves accions estan sofrint una reculada del 2,15%. En el seu informe destaquen que la companyia manté un "model de negoci sostenible, operant principalment tendes de descompte amb un model de franquícia".

D'altra banda, els analistes assenyalen que la notícia del passat divendres "va provocar algunes conjectures de fusions i adquisicions i va proporcionar una mica de tranquil·litat, ja que un equip de veterans de la indústria pel que sembla recolza la sostenibilitat i l'èxit del model de negoci de DIA i vol involucrar-se en ell", indiquen en el seu informe.

La companyia va informar que a més ha aconseguit un acord colateralizado (compra a futur amb venciment el 26 de gener de 2018) per a la compra a terminis de 43,6 milions d'accions ordinàries, equivalents al 7% del capital d'aquesta companyia, un paquet que està valorat en 226,2 milions d'euros. Letterone s'ha fet amb aquests títols i subscrit l'acord colateralizado de compra a termini a través de LTS Investment, una filial que controla íntegrament de forma indirecta i que gestiona la seva liquiditat i les seves inversions.

DIA va presentar dijous passat els seus resultats del primer semestre. El benefici de la cadena de supermercats va sofrir una caiguda del 9,7% del seu benefici net atribuït de 54 milions d'euros. No obstant això, el benefici net ajustat de la companyia va augmentar un 4,3% en el semestre, fins als 106 milions d'euros (+3,2% a divisa constant), mentre que el grup va registrar unes vendes brutes sota ensenya de 5.127 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,1% respecte al mateix període de 2016.

Noticias relacionadas

contador