• Destaca que l'ampliació de 500 milions d'euros reforçarà el seu balanç
  • Els títols del banc asturià cauen lleugerament un 0,4%, fins a 0,45 euros
menendez casjas
Archivo / EP

Els analistes de Deutsche Bank han apostat fort per Liberbank, ja que han reiniciat la cobertura sobre el banc asturià amb un consell de 'comprar' i un preu objectiu de 0,55 euros per acció.

  • 0,28€
  • 1,72%

Les accions de Liberbank no reaccionen a aquest bon consell, ja que cauen un 0,4%, fins a 0,45 euros per títol. No obstant això, la valoració del banc alemany implica un potencial alcista del 22% a dotze mesos.

Aquests experts assenyalen que l'ampliació de capital de 500 milions d'euros ha elevat la ràtio de cobertura d'actius improductius (NPA) fins a "prop de la mitjana del sector", des del 40% fins al 49% durant el tercer trimestre del 2017. A més, preveuen que la taxa de crèdits improductius (NPL) es redueixi fins al 4,9% el 2020 des del 9% el 2016; i que l'adjudicació d'actius adjudicats caigui de mitjana un 16% durant el mateix període.

"La millora de la ràtio de cobertura hauria de permetre al banc mantenir un relatiu baix cost del risc (COR) durant els propers anys", afirmen. "La direcció del banc té com a objectiu un COR per sota de 25 punts bàsics durant els propers tres anys, en línia amb les nostres previsions i que suportarà una millora del ROTE (rendibilitat sobre el patrimoni tangible) cap al 6,3% el 2020", afegeixen.

D'altra banda, Deutsche Bank comenta que la migració cap a models de càlculs del risc IRB accelerarà la reducció de costos i reduirà el càlcul dels actius ponderats per risc (RWA per les sigles en anglès) en 2.700 milions d'euros, "cosa que pot augmentar la ràtio de capital en 230 punts bàsics".

Aquests experts destaquen que la direcció ha assenyalat que aquest capital pot ser utilitzat per adoptar mesures d'impuls de l'eficiència. "Estimem que els estalvis potencials poden oscil·lar entre 35 i 42 milions d'euros, cosa que pot afegir potencialment un 20% al ROTE del banc", assenyalen. No obstant això, no han incorporat encara la migració cap als models IRB.

Noticias relacionadas

contador