• L'índex segueix lateral després de la temporada de resultats, que encara comptarà amb noms importants aquesta setmana a Europa i els Estats Units
  • Wall Street va tancar amb un nou rècord del Dow Jones, fregant els 22.000 punts
ep bolsamadrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS

L'Ibex 35 es pren amb calma la seva cerca dels 10.700 punts (+0,14%, 10.601 punts), sobretot, apuntant a la resistència tècnica més immediata dels 10.705 punts. El principal índex de la Borsa de Madrid va tenir un bon inici de mes amb una revaloració del 0,8%, en línia amb la resta de les principals borses europees, i va acabar en els 10.586 punts.

  • 10.854,40
  • -2,22%

No obstant això, l'Ibex té marge per pujar fins als 10.705 punts, la resistència més propera des del punt de vista tècnic. Mentre que el suport del qual cal estar pendents està en el rang entre els 10.360 i els 10.370 punts, mínims de la setmana passada.

L'Ibex s'ha mantingut amb un moviment lateral entre aquests nivells durant la temporada de resultats empresarials a Espanya, que reflecteix un increment del benefici de la banca en un 21% interanual, i resultats valorats positivament pel mercat per 'blue xips' com Telefónica. També deixa damnificats com Siemens Gamesa, que aquest dimarts es va deixar un altre 6,57% però que arrenca en la jornada d'aquest dimecres recuperant un 2,7% i reprèn els 13 euros per acció. IAG torna a liderar les pujades d'aquesta jornada amb alces d'1,39%, després de pujar ahir un 3,6%.

La resta de borses europees també es prenen un respir en l'arrencada d'aquesta segona jornada d'agost. El Dax 30 cotitza pla (+0,05%), el FTSE retrocedeix un 0,1% i el CAC 40 sofreix una caiguda més gran del 0,25%. A més, en el continent ha estat el torn de 'confessar-se' de diverses grans companyies. La principal asseguradora d'Itàlia, Generali, va guanyar 1.221 milions d'euros en els primers sis mesos de 2017, un 3,7% més. Per la seva banda, Commerzbank, segon banc més gran d'Alemanya per valor de mercat, va tenir en el segon trimestre una pèrdua neta atribuïda de 637 milions d'euros, enfront del benefici de 215 milions d'euros un any abans.

També presentaran els seus resultats Societe Generale, UniCredit, ING en el Vell Continent, mentre que a l'altre costat de l'Atlàntic es coneixeran els comptes d'Estafi Warner, MetLife i AIG. Aquesta nit, Apple va exhibir fortalesa amb els seus resultats, amb un benefici de 8.720 milions de dòlars en el segon trimestre, un 6% més que el mateix període de l'any anterior. En les operacions electròniques, amb Wall Street tancat, el gegant tecnològic es dispara més d'un 6%.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,2% fins als 1,183 dòlars, prop dels màxims des de gener de 2015 en 1,1847 dòlars. En el de renda fixa, les compres de bons espanyols han reduït la seva rendibilitat en el deu anys fins a l'1,455%. Quant a les matèries primeres, el petroli perd entorn de l'1% després d'arribar a caure aquest dilluns un 4%, posant fi al rebot que va iniciar a la fi de juny i que havia portat al Brent fins als voltants dels 53 dòlars. El barril de referència a Europa avui es mou lleument per sobre dels 51 dòlars.

Més enllà de l'agenda empresarial, els inversors comptaran amb escasses referències macroeconòmiques aquest dimecres. Destaquen les dades publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social revelen una caiguda del nombre d'aturats en l'últim mes de 26.887 persones fins a un total de 3.335.924 aturats, el nivell més baix en els últims vuit anys. D'altra banda, es coneixerà l'estimació de la consultora ADP sobre els llocs de treball creats pel sector privat nord-americà, abans que obri Wall Street.

Noticias relacionadas

contador