• Per Red Eléctrica, rebaixa la seva recomanació de neutral a vendre
  • Aquests experts no recomanen comprar cap elèctrica espanyola
ep jose manuel entrecanales presidenteacciona
ACCIONA

Acciona i Red Eléctrica pateixen pèrdues superiors a l'1% en borsa després d'una retallada de recomanació de Goldman Sachs, que no recomana comprar cap elèctrica espanyola al seu últim informe.

  • 106,90€
  • -0,28%

Els analistes del banc nord-americà han retallat el seu consell sobre Acciona de comprar a mantenir, amb una valoració de 80 euros per acció; i sobre Red Eléctrica fins a vendre des de mantenir, amb un preu objectiu de 19 euros per títol. Acciona cau un 2% en borsa, fins a 70,60 euros, mentre Red Eléctrica cedeix un 1,4%, fins a 18,45 euros.

A més, Goldman reitera el consell de mantenir les accions d'Iberdrola, amb un preu objectiu a 12 mesos de 7,10 euros per títol; aconsella vendre Gas Natural Fenosa (preu objectiu de 20 euros) i també vendre Endesa (valoració de 17,90 euros).

El banc nord-americà justifica aquestes retallades sobre Acciona i Red Eléctrica i el fet que no recomani comprar cap elèctrica espanyola a causa de la seva previsió que el benefici per acció (BPA) del conjunt del sector caigui un 8% entre 2020 i 2025.

Després de realitzar una trobada amb representants del sector i funcionaris del Ministeri d'Energia del Govern espanyol, Goldman Sachs s'ha tornat "més cautelós" sobre el sector elèctric espanyol. "Identifiquem tres factors que pot impactar de manera significativa sobre els beneficis de 2020 - 2025 i que no han estat descomptats pel mercat", afirmen aquests experts.

El primer que esmenten és que "els retorns permesos de les xarxes elèctriques podrien caure un 40% durant el període". Segons Goldman, els funcionaris del Ministeri van assenyalar que la legislació s'aplicarà segons el marc regulador vigent, cosa que, segons ells, implica que els retorns de les xarxes elèctriques "podrien baixar des del 6,5% fins al 4%".

En segon lloc, Goldman esmenta que "la revisió reguladora" de les energies renovables podria provocar un descens del 33% en els retorns esperats des del 7,5% fins al 5%; i en tercer lloc afegeix que les recents subhastes de renovables (en total, 9 gigawatts) posaran sota pressió dels preus de l'electricitat durant el període 2019 - 2020. Els 9 gigawatts que entraran en funcionament als propers anys suposen el 8% de la capacitat total instal·lada. Goldman anticipa que els preus de l'electricitat cauran un 10% a Espanya fins a 2025.

Noticias relacionadas

contador