• ACS analitza si presenta una oferta que competeixi amb els 16,50 euros del grup italià
  • Les accions d'Abertis cotitzen a prop de 17 euros a l'espera de més novetats
ep francisco reynes 20170522184601
EUROPA PRESS

Atlantia podria arribar a oferir 18 euros per acció per comprar Abertis i tot i així l'operació seguiria sent atractiva per al grup italià de concessions. L'oferta llançada per Atlantia valora Abertis en 16,50 euros per acció, però els títols del grup català cotitzen ja per sobre d'aquest preu, a nivells de 16,76 euros.

  • 18,36€
  • 0,00%

Tot això després que hi hagi irromput en l'operació ACS, que fa unes setmanes va confirmar el seu interès en llançar una oferta superior a la d'Atlantia, que tot i això encara està analitzant per veure si és viable. El grup presidit per Florentino Pérez hauria d'oferir més de 16,50 euros per acció, però primer ha de trobar socis que li permetin finançar la seva possible oferta alternativa, cosa que ja té assegurat el grup italià.

Els analistes de Berenberg destaquen que la fusió entre Abertis i Atlantia superaria al grup francès de concessions Vinci com el més gran del món. A més, el grup resultant permetria Atlantia diversificar la seva EBITDA i reduir la seva exposició al mercat italià per sota del 50%. Amb l'operació, Atlantia entraria en nous mercats on no està present, com Espanya i Argentina.

En la seva opinió, l'operació és positiva per Atlantia i per als seus accionistes perquè el percentatge que es pagarà en accions és del 23%, cosa que optimitza l'estructura del capital necessari per a la transacció. El cost anualitzat del deute és de tan sols l’1,9%, afavorit per l'entorn actual de baixos tipus d'interès. Berenberg valora les accions d'Abertis en 15 euros i aconsella mantenir-les en cartera.

FINS I TOT A 18 EUROS HI HA VALOR

"Fins i tot si el preu de compra s'elevés, hi ha espai per a la creació de valor", afirmen aquests experts. Segons els seus càlculs, el benefici per acció (BPA) d'Atlantia augmentaria un 51% l'any 2018 i el benefici net pujaria un 80%. "Esperem un benefici per acció (BPA) de 2,36 euros per al 2018 enfront del BPA d’1,48 euros sense comptar l'operació", afegeixen.

ACS ha de tenir en compte per llançar la seva oferta que Atlantia ja ha dit que està disposada a superar qualsevol oferta rival

Aquests analistes van més enllà i comenten que si Atlantia paga 16,50 euros per Abertis, l'operació augmentaria la valoració de les seves accions en 1,70 euros per títol. "Fins i tot a 18 euros per acció, anticipem una pujada d'un euro per acció al nostre actual preu objectiu", expliquen. "Abertis cotitza a prop de 16,90 euros, de manera que hi ha risc que el seu Consell demani una oferta més gran. Malgrat això, creiem que és una operació positiva", afegeixen.

Segons les seves previsions, Atlantia pot tancar la compra d'Abertis en un període comprès entre finals de setembre i principis de desembre, en funció que ACS finalment llanci una oferta alternativa. En l'actualitat, sense tenir en compte aquesta possible compra, Berenberg recomana 'comprar' les accions d'Atlantia, amb una valoració de 30 euros.

Segons els càlculs d'altres analistes com els de JP Morgan Cazenove, Atlantia té marge per pujar la seva oferta per Abertis fins 17,50 euros per títol, un preu lleugerament inferior al calculat pels experts de Berenberg. Un càlcul que haurà de ser tingut en compte per ACS a l'hora de llançar una possible oferta, perquè el grup italià ja ha mostrat la seva disposició per millorar una possible oferta rival.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar Abertis, amb una valoració de 17,50 euros per acció, comenten que "la clau estaria en què finalment es presenti una oferta competidora en què coneguem els participants del possible consorci" en què participaria ACS.

D'altra banda, com ha assenyalat a 'Bolsamanía' l'analista d’Orey Trade, Borja Rubio, el component polític pot resultar vital. "El Govern prefereix que la companyia es quedi amb gestors espanyols i això pot influir en aquesta operació. Això no és un aspecte econòmic - financer, però serà clau.

Noticias relacionadas

contador