ep archivo   una mujer camina frente a las letras repsol en su sede a 27 de marzo de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Barclays i RBC han reiterat el seu consell de sobreponderar Repsol després de conèixer les seves dades de producció i marges de refinació al primer trimestre. Tot i que la valoració que atorguen a la companyia energètica és de 25 euros per acció en el cas de Barclays i de 20 euros en el cas d'RBC. Menys positius són els analistes de Jefferies, que han reiterat el consell de mantenir, amb una valoració de 15 euros.

  • 14,69€
  • -0,94%

"Augmentem la nostra estimació de resultat net ajustat en un 13% fins als 1.150 milions d'euros, impulsat principalment per un downstream millor del que s'esperava en el segment industrial, juntament amb un millor exercici comercial. Esperem una reacció positiva a la publicació de resultats del primer trimestre", assenyalen des de Barclays, els analistes més positius.

"Actualitzem les nostres xifres després del balanç comercial del primer trimestre de Repsol, amb petits augments a les nostres estimacions de guanys i flux de caixa. Les nostres xifres estan lleugerament per sobre de les estimacions del consens", expliquen des d'RBC, empresa que també és positiva, encara que amb una valoració menor que la de Barclays.

"L'actualització del primer trimestre dona suport a certa millora en relació amb les expectatives del consens (1.100 milions d'euros de benefici) impulsada pel sector industrial. També veiem un augment del 10% respecte a les estimacions de consens del CFFO (Flux de Caixa Operatiu) de 1.700 milions d'euros”, comenten des de Jefferies, la companyia més negativa de les tres esmentades.

ACTUALITZACIÓ DEL PRIMER TRIMESTRE

Repsol va reduir la seva producció un 3% al primer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'exercici anterior, fet que suposa 590.000 barrils equivalents de petroli al dia, i va registrar una caiguda del 26,9% al marge de refinació durant el mateix període, segons les estimacions avançades per la companyia aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa va aprofitar la publicació del seu 'trading statement' per avançar que publicarà els resultats del grup del primer trimestre el proper 25 d'abril.

Noticias relacionadas

contador