ep archivo   estacion de servicio de repsol de combustible 100 renovable
REPSOL - Archivo

Repsol ha comprat el 40% de tres plantes industrials de Bunge Ibèrica a Espanya per 300 milions de dòlars (276 milions d'euros al canvi actual) i fins a 40 milions de dòlars addicionals (gairebé 37 milions d'euros) en pagaments contingents. La transacció està subjecta a les condicions de tancament habituals, incloent-hi les aprovacions reguladores.

  • 14,83€
  • -0,07%

L'acord inclou tres plantes operades per Bunge dedicades a la producció d'olis i biocombustibles a Bilbao, Barcelona i Cartagena, properes a complexos industrials de Repsol. Bunge continuarà sent un productor i proveïdor clau de farines proteiques, olis vegetals, oleaginoses i cereals a Espanya, segons ha explicat Repsol en una nota de premsa.

APOSTA PELS COMBUSTIBLES RENOVABLES

Repsol i Bunge han acordat col·laborar en el desenvolupament de noves oportunitats que ajudin a satisfer la creixent demanda de matèries primeres amb menys intensitat de carboni per produir combustibles renovables. Aquesta aliança, la primera a Europa, ajudarà a accelerar l'augment de producció requerit per la Unió Europea d'aquests combustibles.

Mitjançant aquesta aliança, Repsol ha explicat que incrementa l'accés a una àmplia cartera de primeres matèries de baixa intensitat de carboni per produir combustibles renovables, que suposen una ruta immediata per accelerar la reducció de les emissions del transport, incloent-hi cotxes, camions, avions i vaixells.

La capacitat de producció actual de Repsol d'1,1 milions de tones de combustibles renovables és equivalent a l'estalvi d'emissions de CO2 de més d'1,7 milions de vehicles elèctrics.

La companyia preveu augmentar la seva producció fins a un 55%, que suposarà 1,7 milions de tones el 2027. Repsol està accelerant el desplegament de combustibles renovables a la xarxa d'estacions de servei, la més gran d'Espanya, amb la incorporació de sortidors de combustible 100% renovable.

Actualment, compta amb gairebé 120 estacions de servei amb combustibles 100% renovables i té l'objectiu d'arribar a les 600 a finals d'any i a 1.900 el 2027.

Repsol està duent a terme la posada en operació de la planta de biocombustibles avançats de 250.000 tones a l'any a Cartagena, la primera de la Península Ibèrica.

La companyia està transformant una altra unitat al seu complex industrial de Puertollano (Ciudad Real) amb capacitat per produir anualment 200.000 tones de combustible renovable.

En virtut d'aquesta aliança, les dues companyies planegen explorar altres àrees de cooperació i desenvolupament de projectes per augmentar la disponibilitat potencial d'olis i greixos no destinats a alimentació per al mercat de combustibles renovables.

RUTES ALTERNATIVES PER A LA DESCARBONIZACIÓ

"Amb aquest acord, Repsol consolida el seu lideratge en combustibles renovables a la Península Ibèrica. És una prova clara del ferm avenç que estem aconseguint al nostre ambiciosa full de ruta per aportar a la societat solucions per reduir les emissions netes de CO2 del transport de la forma més ràpida i eficient possible”, ha assenyalat Juan Abascal, director general de Transformació Industrial i Economia Circular de Repsol.

"Aquest és un pas emocionant per a Bunge a Espanya i dona suport al nostre compromís de crear rutes alternatives de descarbonització de les cadenes de subministrament agrícoles i d'olis a la nostra indústria. Junts, gràcies a la profunda especialització al sector agroalimentari i la connectivitat global per a les matèries primeres renovables de les nostres companyies, el nostre objectiu és aprofitar més oportunitats a l'àrea de les energies renovables", ha dit Julio Garros, Copresident d'Agronegocis de Bunge.

Noticias relacionadas

contador