ep archivo   cinta con el logo de la empresa aena en el aeropuerto adolfo suarez madrid barajas
Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo

Nou recolzament de JP Morgan a Aena. El banc dirigit per Jamie Dimon manté la seva recomanació de sobreponderar la gestora aeroportuària espanyola, alhora que eleva el seu preu objectiu fins als 153 euros des dels 148 anteriors. Aquesta valoració suposa més d'un 10% de potencial alcista des del nivell actual.

Segons la companyia novaiorquesa, malgrat la pujada del 15% de les accions d'Aena des del començament del 2023, la valoració “segueix sent favorable”, ja que la ràtio valor empresarial/EBITDA (EV/EBITDA, en anglès) està “ àmpliament en línia amb la mitjana històrica abans de la Covid, tot i que els beneficis no han tornat al nivell normalitzat”.

A més, destaquen que els títols de la companyia es mantenen un "19% per sota" del nivell previ a la pandèmia de coronavirus i recalquen que continuen esperant "un punt d'inflexió en l'impuls dels beneficis a partir del quart trimestre del 2022" .

"Les nostres estimacions d'EBITDA per al 2023 se situen un 3% per sobre del consens, sobre unes hipòtesis que considerem poc exigents, fins i tot tenint en compte el context de recessió", expliquen aquests experts.

En particular, JP Morgan veu alces en les expectatives de trànsit i en els costos de l'energia, ja que és “probable” que Aena es beneficiï “plenament” del recent descens dels costos de l'electricitat el 2023 després dels forts vents en contra registrats el 2022.

"Un escenari alcista suggereix un potencial alcista del 20% a les estimacions d'EBITDA per al 2023", sentencien.

El desembre passat, JP Morgan destacava que el sector “hauria de continuar sent atractiu” el 2023, malgrat “entrar en una recessió impulsada pel consum”.

Cal assenyalar que els aeroports d'Aena han recuperat el 94% de les rutes prepandèmia el 2022, període en què s'han operat 3.355 rutes al conjunt de la xarxa de terminals d'Espanya. A més, els aeroports del gestor espanyol han recuperat un 88,5% del trànsit del 2019 l'any passat i han tancat el període amb un total de 243.681.775 passatgers. Al mes de desembre, la recuperació dels passatgers es va situar al 98,1% respecte al mateix mes del 2019.

Noticias relacionadas

contador