• És l'operador de torres de telefonia favorit a Europa

Els analistes de Jefferies han elevat la valoració de Cellnex Telecom, la filial d'infraestructures de telecomunicacions de Abertis, fins a 20 euros des dels anteriors 18 euros per acció.

  • 32,77€
  • -0,27%

Aquesta nova valoració implica un potencial alcista del 40% per a les accions de Cellnex, que cotitzen a borsa en nivells lleugerament superiors als 14 euros, després de presentar els seus resultats divendres passat, 17 de febrer.

"Veiem la transacció amb Bouygues com un catalitzador material favorable per al procés d'outsourcing a Europa", afirmen els experts. A principis de febrer, Cellnex va aconseguir un acord amb Bouygues Telecom per l'adquisició i construcció de fins a 3.000 torres de telefonia a França, estructurat en dos projectes, per 854 milions d'euros.

A més, Jefferies comenta que el risc reflacionari a Europa és un factor positiu per Cellnex, no negatiu. Per a aquests experts, el grup progressa de manera consistent amb la seva estratègia i és el seu operador favorit de torres de telefonia a Europa, per això reiteren el seu consell de compra.

Cellnex va registrar un benefici net durant l'any passat de 40 milions d'euros, un descens del 17% respecte l'exercici anterior. L'Ebitda ajustat per extraordinaris va augmentar un 23%, fins als 290 milions d'euros. Els ingressos es van elevar un 15%, fins als 707 milions d'euros, encara que també van augmentar les despeses operatives, en créixer un 11% fins als 418 milions.

Noticias relacionadas