ep archivo   marta ortega presidenta de inditex 20220711115303
CORTESÍA INDITEX - Archivo

Es compleix el primer aniversari de l'arribada de Marta Ortega a la presidència d'Inditex i Financial Times li ha fet una entrevista en exclusiva en què han parlat sobre sostenibilitat, cultura empresarial i de l'esperit familiar que es respira a la companyia tèxtil. "El meu objectiu és mantenir la qualitat de la construcció, la qualitat en tots els aspectes de l'empresa", ha assegurat Ortega.

  • 44,70€
  • -1,08%

L'executiva també ha reconegut que "no gaudeix gaire dels números en general", però que, amb el pas dels anys, al final ha acabat coneixent-los, igual que és conscient de la importància de les finances, encara que té un equip" que està completament enfocat en això”.

"La meva energia està en el producte i en com es presenta, aquesta és l'ànima de la nostra empresa i en què puc oferir el valor més gran", ha destacat. "Intentem comportar-nos com una petita empresa i no distreure'ns amb grans números. L'èxit comercial ve, crec, de l'enfocament en els petits detalls de cada persona a l'empresa".

Sota la seva supervisió, el producte ha experimentat petites, però subtils millores i Zara ha desenvolupat importants col·laboracions de disseny amb Charlotte Gainsbourg, la model Kaia Gerbe o el dissenyador Narciso Rodríguez.

En un moment en què el context econòmic està marcat per l'alta inflació i l'encariment del cost de la vida, la presidenta d'Inditex coneix bé els seus competidors com Shein. Tot i això, s'ha mostrat reticent a establir paral·lelismes entre Inditex i el gegant xinès.

"La moda ràpida suggereix un compromís amb la qualitat que és completament el contrari del que busquem", ha indicat. "Més del 40% de les persones que treballen a l'equip només es dediquen al producte. Tenim més de 250 dissenyadors a Zara, el mateix amb els patronistes. Encara fem els patrons. Fem ajustaments en models reals".

Pel que fa a sostenibilitat, Ortega ha subratllat que és un aspecte clau per a l'empresa, principalment quan el volum de producció és tan elevat.

"No ens reconeixem en el que anomenen 'fast fashion', perquè això porta a la ment la quantitat d'articles no venuts i roba de mala qualitat enfocada a un preu molt barat, i això no pot estar més lluny del que fem", ha recalcat.

"Tenim un model de negoci que se centra principalment en la demanda dels clients, per això reaccionem a això. Subministrem i distribuïm amb aquesta mentalitat, per la qual cosa realment ens ajuda a minimitzar l'estoc residual que tenim, que és petit, menys del 2%", ha valorat Ortega.

Pel que fa a l'evolució d'Inditex, la presidenta de la companyia ha reiterat que "el meu enfocament està completament en el producte i tot allò que en permet la millor entrega possible; i sempre millorant l'experiència de compra, tant a les botigues físiques com a les botigues en línia, i maximitzant la integració entre ambdues".

"I construir sobre el nostre treball de sostenibilitat, que està cada cop més integrat en tots i cadascun dels processos de l'empresa, així com influir i compartir les millors pràctiques amb la indústria en general", ha conclòs.

contador